Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelgidsen > Europa > Scandinavië (& Noordpool) > Zweden > Midden Zweden > Schwedische Ostküste (wandelgids Zweedse Oostkust)

Schwedische Ostküste (wandelgids Zweedse Oostkust)

27 dagtochten bij de Zweedse Höga Kusten

15,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Schwedische Ostküste (wandelgids Zweedse Oostkust)
Regio
Uitgavedatum 2023
TaalDuits
Uitgever

Serie

ISBN

9783866867390

Formaat

115 × 165 mm

Categorie
2023 | Conrad Stein Verlag | Outdoor – Der Weg ist das Ziel | 9783866867390 | 115 × 165 mm
Extra titelinformatie

Tussen Örnsköldsvik en Härnösand ligt een unieke kustregio om te ontdekken. Höga Kusten wordt beschouwd als een van de mooiste landschappen van Zweden en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO - toch kan het worden omschreven als een insider tip, omdat het relatief onbekend is in West-Europa. Het samenspel van bergen en ruige kliffen met mysterieuze bossen en de uitgestrektheid van de Botnische Zee maakt dit wandelgebied zo ruig mooi en ongerept. Nergens anders aan de Oostzee komen zulke hoge bergen en rotsformaties direct in aanraking met de zee. Höga Kusten staat voor bijzondere uitkijkpunten zoals geen enkele andere regio in Zweden - elk van de gepresenteerde tochten heeft minstens één onvergetelijk uitzicht te bieden. Iedereen die dit gebied ontdekt en er wandelt, zal al bij de eerste tocht bezwijken voor de magie ervan.

Het boek beschrijft de 27 mooiste tochten naar de beste uitzichtpunten, de eenzaamste stukken kust, de meest ongerepte bossen en de diepste kloof van Höga Kusten. Veel van de wandelingen in dit boek zijn ideaal als twee- of meerdaagse tochten, met overnachtingen in tenten of hutten dicht bij het pad. Het Zweedse 'Allemansrätten' ('allemansrecht') en de vele prachtige kampeermogelijkheden maken dit gemakkelijk. Kaarten en hoogteprofielen vullen de gedetailleerde routebeschrijvingen aan, GPS-tracks kunnen gratis worden gedownload. Praktische tips over hoe je er met de auto en het openbaar vervoer komt, over markeringen, de toestand van het pad, hoogtemeters en nog veel meer helpen bij het plannen van de tochten. Daarnaast zijn er tips voor wandelaars met kinderen en honden.