reisgids North Coast 500

een ontdekkingsreis door Noord-Schotland & Orkney

24,50

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
reisgids North Coast 500
Regio
Uitgavedatum 2022
TaalNederlands
Uitgever

Serie

ISBN

9789493201224

Auteursnaam

Rodenburg, Kees

Categorie
2022 | Edicola | PassePartout | 9789493201224 | Rodenburg, Kees
Extra titelinformatie

In North Coast 500, een ontdekkingsreis door Noord-Schotland & Orkney worden al deze verschillende gebieden in beeld gebracht, waarbij niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden worden belicht maar ook minder bekende plekjes vermeld worden. Hoewel de nadruk ligt op dat wisselende natuurschoon, wordt ook aandacht geschonken aan de eveneens diverse cultuur en historie van deze gebieden.

Met het lanceren van de North Coast 500 in 2015 werd in één keer Noord-Schotland op de kaart gezet. De ruim 800 km lange route, die start en eindigt in Inverness en grotendeels loopt langs de noord-schotse kusten, omlijst een enorm uitgestrekt gebied waarin talloze uitersten zich aan de mobiele reiziger opdringen: van kleine pittoreske dorpjes tot verrassend grote steden; van liefelijke valleien tot nauwe kloven; van prachtige zandstranden tot steil uit zee oprijzende klippen en van zacht glooiende heuvels tot ruige bergen.

Kees Rodenburg en zijn vrouw Anita zijn al sinds 1996 vaste bezoekers van Schotland. Hun passie voor dit prachtige land leidde ertoe dat zij in 2008 naar Schotland emigreerden. Na een aantal jaar in Fort William gewoond te hebben, verhuisden zij in 2013 naar het eiland Skye. Hiervandaan maken zij nog steeds allerlei trips naar al die spectaculaire gebieden waar de Schotse Hooglanden zo rijk aan is.