Kaarten en gidsen > Reisgidsen > Europa > Perron Europa | treinreisgids

Perron Europa | treinreisgids

Op reis met de trein

29,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Perron Europa | treinreisgids
Regio
Uitgavedatum 2022
Uitgever

Serie

ISBN

9789083014883

Auteursnaam

Bart Giepmans

Categorie
2022 | Mo'Media | Fjord | 9789083014883 | Bart Giepmans
Extra titelinformatie

Met de trein op reis door Europa. Met een boemel door de bergen, rechtstreeks naar een inspirerende stad of uitstappen aan zee. Elke treinreis, kort of lang, is een avontuur.

Dit boek bevat inspirerende verhalen, unieke foto's en veel praktische reistips voor een Europese ontdekkingsreis per trein. Alle routes starten vanuit Nederland en België. Kriskras door Europa, in alle windrichtingen, liggen tienduizenden kilometers aan spoorlijnen. Reizen over het spoor is slow travel, het landschap zien veranderen, onderweg uitstappen wanneer je wilt en mensen ontmoeten. De auteurs zien de rozerode midzomernacht in Lapland, rijden in klassieke treinen door Schotland en Zwitserland en gaan tussendoor de natuur in. Ook reizen ze helemaal naar het einde van het continent en komen terecht in Odessa en Cádiz. Ze gaan een weekend naar steden als Londen, Parijs en Brussel en pakken de nachttrein naar Land's End. Bart Giepmans en Bonita van Lier treinen allebei al zo'n 30 jaar dwars door Europa.

Samen met het team van hun eigen Railtripping.com schreven ze dit boek voor iedereen die graag met de trein op reis wil, maar niet weet waar te beginnen.

Over de auteur
Bart Giepmans is oprichter van het platform Railtripping.com en werkt al jaren voor bedrijven als NS International en Eurail. Hij beleeft veel treinavonturen in Europa, waarbij het geniet van het tragere reistempo, de vaak prachtige stations, verhalen uit het verleden en inspirerende ontmoetingen. Voor dit boek reisde hij langs de Rijn en de historische plekken van WO-II, door landelijk Frankrijk en Spanje, naar Schotland, door Zweden en Lapland, dwars door Polen, door Oostenrijk en Zwitserland, naar Sicilië en Cádiz maar ook naar de Duitse eilanden, Lviv en Odessa.