Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Frankrijk > Zuidoost-Frankrijk > Franse Alpen: noord > Outdoor Wanderfuhrer Frankreich: GR 5 Genfersee - Nizza | Meer van Geneve - Nice GR5

Outdoor Wanderfuhrer Frankreich: GR 5 Genfersee - Nizza | Meer van Geneve - Nice GR5

De GR-5 van Genève naar Nice (GTA – Grande Traversée des Alpes)

17,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Outdoor Wanderfuhrer Frankreich: GR 5 Genfersee - Nizza | Meer van Geneve - Nice GR5
Regio
Uitgavedatum 2022
TaalDuits
Uitgever

Serie

ISBN

9783866861077

Categorie , ,
2022 | Conrad Stein Verlag | Outdoor – Der Weg ist das Ziel | 9783866861077
Extra titelinformatie

Compacte wandelgids over de GR5 door de Franse Alpen

De GR5 door de Franse Alpen, of ook wel genoemd: Grande Traversée des Alpes (GTA), is het spectaculaire laatste deel van de langeafstandswandelroute GR 5, die één keer de Franse Alpen doorkruist. Met de Mont Blanc flankeert het ook de hoogste berg van de Alpen. De GTA loopt van noord naar zuid parallel aan de Franse grens over bijna 600 km door zes berggroepen: Chablais Alpen, Mont Blanc Groep, Vanoise Massief, Thabor Groep, Cottische Alpen en Maritieme Alpen.

Elke berggroep heeft zijn eigen karakter en bijzondere charme, die op deze meerdaagse langeafstandswandeling uitgebreid kan worden ervaren. In de loop van de GTA neemt het mediterrane klimaat steeds meer de plaats in van het hoogalpiene klimaat. De verandering van flora, fauna en geologie als gevolg van deze klimatologische invloed kan in de etappes aan den lijve worden ondervonden. Tenslotte wordt de azuurblauwe zee bereikt op het stadsstrand van Nice.

De auteur geeft voor elke etappe een beschrijving van de route, aangevuld met compacte kaartjes, hoogteprofielen en GPS-tracks. Het boekje bevat ook belangrijke informatie voor langeafstandswandelaars over accommodatie, eten en vervoersmogelijkheden, alsmede informatie over hoogtepunten onderweg. Een hoofdstuk is gewijd aan kamperen en wildkamperen.

Klik hier voor een overzicht van alle GR5 wandelgidsen (en meer).