Kaarten en gidsen > Voor in huis & kantoor > Reisverhalen > Azië > Onbevangen | Dorien Cramer

Onbevangen | Dorien Cramer

Een vrouw alleen op de fiets van Singapore naar Nederland

19,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Onbevangen | Dorien Cramer
Regio
UitgavedatumNovember 2020
Uitgever

ISBN

9789493170292

Pagina aantal

160

Auteursnaam

Dorien Cramer

Categorie ,
November 2020 | Kleine Uil | 9789493170292 | 160 | Dorien Cramer
Extra titelinformatie

Op een doordeweekse oktoberdag stapt Dorien Cramer op het vliegtuig naar Singapore, met haar fiets in het ruim. Ze gooit het roer drastisch om na een plotseling verbroken relatie en twijfelt over de rest van haar werkende leven. Een solofietstocht zonder eindbestemming volgt. Ontmoetingen en ervaringen bepalen de koers. Een nieuwsgierige blik en een rustig fietstempo zorgen voor gedenkwaardige momenten. Zo kijkt ze mee met de kap van het regenwoud in Maleisië, eet ze paardenhersenen bij een huwelijksfeest in Kazachstan en wordt ze door de politie in Kroatië uit haar slaap gehaald.

Dorien Cramer neemt de lezer mee langs verschillende culturen en door adembenemende landschappen. Ook voor de minder idyllische kanten heeft ze aandacht. Hoe ervaar je de onderdrukking van de Oeigoeren in Xinjiang? Wat doe je als je de naderende voetstappen van een man hoort wanneer je als vrouw alleen in een weiland overnacht?

Ruim 20.000 kilometer stuurt Dorien de fiets over asfalt, gruis en zand alvorens op kerstavond bij haar ouders op de oprit te staan. Vijftien maanden op avontuur, met een onbevangen blik en als vrouw alleen op de fiets.

'Haar verhalen verbeelden gedetailleerd de omgeving, zodat de lezer als het ware meefietst.' - Frouke van Ommeren, De wereldfietser

Dorien Cramer (Nieuwegein, 1990) groeide op in Arnhem, waar ze het Stedelijk Gymnasium doorliep. In Groningen studeerde ze Sociale Geografie gevolgd door de Master Culturele Geografie. Voordat ze op reis ging, werkte ze drie jaar aan het herstel en behoud van het landschap in de provincie Groningen.