Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Duitsland > West-Duitsland > Hessen > Odenwald, Spessart en Rhön > Odenwald Mehrtagestouren | Rother Wanderführer (wandelgids)

Odenwald Mehrtagestouren | Rother Wanderführer (wandelgids)

Nibelungensteig · Main-Stromberg-Weg · Alemannenweg · Burgensteig Bergstraße

15,90

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Odenwald Mehrtagestouren | Rother Wanderführer (wandelgids)
Regio ,
Uitgavedatum 2020
TaalDuits
Uitgever

Serie

ISBN

9783763345441

Categorie ,
2020 | Bergverlag Rother | RWG | 9783763345441
Extra titelinformatie

Bossen, boomgaarden, vakwerkdorpen en de beste wandelpaden - het Odenwald nodigt uit tot lange wandelingen. Deze Rother-wandelgids presenteert vier veelzijdige langeafstandswandelroutes.

De "Nibelungensteig" is legendarisch in de ware zin van het woord: in de voetsporen van ridders en reuzen voert hij in zeven etappes van Zwingenberg naar Freudenberg, door de uitgestrekte loofbossen en boomgaardweiden van het Vordere Odenwald en door de eenzame naaldbossen van het Hintere Odenwald. De "Nibelungensteig" werd bekroond met de 3e plaats in de wedstrijd "Duitslands mooiste wandelroute 2018"!

Ook de andere drie gepresenteerde lange afstandswandelroutes zijn zeer de moeite waard. Zoals ook de "Main-Stromberg Trail", die begint in het stedelijke gebied van de bankmetropool Frankfurt en eindigt na 170 kilometer kort voor het cisterciënzerklooster van Maulbronn, een UNESCO-werelderfgoedplaats - elke dag brengt de wandelaar een nieuw en prachtig landschap. De "Bergsträßer Burgensteig" leidt van Darmstadt naar Heidelberg. Talrijke kastelen en paleizen liggen op het pad! De "Alemannenweg" biedt een prachtig panorama. Aangenaam en met een adembenemend uitzicht op de Rijnvlakte komt het langs kastelen en paleizen.

Elke etappe wordt gepresenteerd met heldere routebeschrijvingen, inzichtelijke hoogteprofielen en gedetailleerde wandelkaarten. Daarnaast is er informatie over interessante bezienswaardigheden, aanbevelingen voor horeca onderweg, overnachtingen en over het openbaar vervoer. De GPS-tracks kunnen worden gedownload van de Rother website.