Kaarten en gidsen > Europa > Frankrijk > Noord- en Oost-Frankrijk
Frankrijk

Kaart en gidsen voor Noord- en Oost-Frankrijk

Op deze pagina vind je de kaarten van de regio’s Champagne, Picardië en de Elzas in Noord-Frankrijk. In deze regio’s van Frankrijk vind je uitgestrekte druivenvelden voor de champagne, prachtige heuvels in het verlengde van de Belgische Ardennen maar ook serieuzere bergen in de vorm van de Vogezen. De belangrijkste steden in deze regio van Frankrijk zijn Straatsburg, Nancy en Reims. Het Noord-Franse landschap wordt gedomineerd door prachtige glooiende heuvels, bossen en boerenlanden. Ontdek Noord-Frankrijk met kaarten van de Noorderzon! Bekijk nu jouw kaart van Noord-Frankrijk en haal het meeste uit jouw vakantie!

Resultaat 1–24 van de 188 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Noord-Franse natuur

In Noord-Frankrijk liggen meerdere prachtige natuurgebieden en parken. De Belgische Ardennen zetten door in Frankrijk, en lopen al glooiend door in de Vogezen in het noordoosten van Frankrijk.  De Vogezen lijken geologisch gezien erg op het Duitse Zwarte Woud, met dezelfde soorten gesteentes en de gebieden zijn ongeveer even oud. De toppen van de Vogezen zijn zeer afgeplat door erosie en zijn zeer bijzonder om te zien. Het klimaat van de Vogezen verschilt erg tussen noord en zuid, waar het oosten veel warmer en droger is dan het westen.

Wandelen en fietsen in Noord-Frankrijk

In de heuvellandschappen van Noord-Frankrijk kan je natuurlijk perfect wandelen. De middelhoge bergen van de Vogezen lenen zich zeer goed voor mooie wandelingen die niet al te inspannend zijn, maar toch nog steeds op serieuze hoogte. Neem je wandelkaart mee en ga op pad! Het glooiende landschap is natuurlijk ook ideaal voor fietsers! Ontdek Noord-Frankrijk op de fiets en maar een tocht door dit prachtige landschap! Klem je fietskaart op je fiets en mis geen enkele bezienswaardigheid.

Kaarten van de Noord-Franse steden

In de introductie benoemde wel al even kort de belangrijkste steden in dit gebied. Reims is de hoofdstad van de Champagne regio en is vooral bekend vanwege de grote kathedraal van de stad. Ook het aartsbisschoppelijk Paleis van Tau in Reims is absoluut de moeite waard! Beide gebouwen staan dan ook in de werelderfgoedlijst! Ontdek Reims met een heerlijke champagne uit de regio in de hand!

Straatsburg

Straatsburg ligt aan de Rijn tegen de grens met Duitsland aan. Straatsburg is de hoofdstad van de Elzas en staat vol met historie zoals de romaans-gotische kathedraal met bijbehorende beroemde astronomische klok. Het centrum van Straatsburg staat vol met oude herenhuizen van middeleeuwse ambachtslieden. Het gevelwerk van menig pand in de stad geeft Straatsburg een gezellige en oude uitdrukking. Ontdek de steden van Noord-Frankrijk met stadskaarten van de Noorderzon!