Kaarten en gidsen > Europa > Frankrijk > Midden-Frankrijk en Atlantische Kust
Frankrijk

Kaart en gidsen voor Midden-Frankrijk en Atlantische Kust

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het zuidwesten van Frankrijk, inclusief de Atlantische kust. In wat wellicht de meest vlakke regio is van heel Frankrijk, vind je allerlei mooie stadjes, natuurparken en uiteraard de zee. De Golf van Biskaje staat er bekend om dat het er flink kan spoken, wat natuurlijk mooi plaatjes oplevert. Verken de leuke zeeplaatsen zoals het eiland Ile de Ré voor de kust van La Rochelle of Biscarrosse, maar ook de grotere steden van deze regio: Nantes en Bordeaux. Ook is met name het achterland van Nantes erg mooi, met veel water, lichte bossen en open velden. Ontdek het westen van Frankrijk met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 93 resultaten wordt getoond

De Loire

De rivier de Loire ontspringt reeds in het Centraal Massief, en is dan ook de langste rivier van Frankrijk. Vlak voorbij Nantes stroomt ‘ie de Atlantische Oceaan in. In de departementen Loire-Atlantique en Maine-et-Loire vind je mooie vlakke landschappen waar water een centrale rol speelt. Het achterland van Nantes staat vol met mooie boerenakkers, water en natuurlijk prachtige kastelen.

De Loire-Vallei is wederom een geliefde aparte regio van Frankrijk en volledig uniek in zijn uiterlijk. Ontdek het allemaal met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Vendée & Charente-Maritime

Ietsjes naar het zuiden vanaf de Loire in het departement Vendée liggen de aansluitende natuurparken Marais Potevin en La Baie de l’Aiguillon. Deze parken vormen samen de delta van het kleine riviertje de Sèvre Niortaise, die voor zijn omvang een enorme delta heeft gecreëerd. Het moerassige natuurpark is een paradijs voor vogels, maar je kan er ook prachtig wandelen. Grote gedeeltes van het park zijn beschermd, dus wel op de paden blijven!

Vlak ten zuiden van de Marais Potevin ligt het havenstadje La Rochelle; een gezellige kleine stad met een prachtige haven. De haven wordt gesierd door twee historische torens die fier boven de stad uitsteken. La Rochelle werd in de 12e eeuw een Aquitaanse vrijhaven wat er voor zorgde dat het economisch voorspoedig ging met het stadje. Deze voorspoed werd vergroot tijdens de renaissance. Tijdens de Napoleontische oorlogen had La Rochelle echter zwaar te lijden, en doordat de stad een basis was voor Duitse U-Boten, was La Rochelle de laatste Franse stad die tijdens de 2e wereldoorlog bevrijd werd.

Bordeaux

Bordeaux is de grootste stad van Zuidwest-Frankrijk, en ligt aan de oevers van de Garonne. Bordeaux is een van oudsher rijke stad, wat je goed in het stadsbeeld terug kan zien. Er zijn veel oude herenhuizen en uitbundige monumenten in Bordeaux te vinden. Vandaag de dag is die rijkdom enigszins ingezakt, wat er voor heeft gezorgd dat Bordeaux de bijnaam ‘De Schone Slaapster’ mee heeft gekregen vanwege het gebrek aan economische gedrevenheid.

Je gaat naar Bordeaux om uiteraard de heerlijke plaatselijke wijn te proeven, maar ook voor de prachtige architectuur. Het Operagebouw is een zeer mooi gebouw, gemaakt in de neoclassicistische stijl, met 12 Korintische zuilen. De tweede bijnaam van Bordeaux is ‘Stad van de Maan’, welke te danken is aan de vorm van de Garonne bij Bordeaux. De Haven van de Maan de haven van Bordeaux. De haven wordt onder andere gesierd door een prachtige poort. De naam wordt ook wel gebruikt om het hele oude centrum van Bordeaux aan te duiden. Meer weten over Bordeaux? Haal jouw stadskaart en gids van Bordeaux bij de Noorderzon en mis niets!