Kaarten en gidsen > Europa > Frankrijk > Centraal-Massief, Languedoc
Frankrijk

Kaart en gidsen voor Centraal-Massief, Languedoc

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het Franse Centraal Massief en Languedoc. Deze gebieden in Zuid-Frankrijk staan onder andere bekend vanwege de Pont Du Gard; wellicht een van de meest bekende Romeinse bruggen van Europa. Ook vind je hier talloze kastelen, abdijen en natuurlijk de Middellandse Zee. Verder landinwaarts vind je tussen de bergen door talloze leuke riviertjes zoals in de regio Ardèche, en het beklimmen van de oude vulkanen is een ervaring op zich! In Languedoc liggen twee belangrijke Franse steden: Toulouse en Montpellier. Ontdek Zuid-Frankrijk met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 235 resultaten wordt getoond

Het Centraal Massief

Het Centraal Massief is een groot gebergte dat in zijn geheel in Frankrijk ligt. De bergen zijn maximaal zo’n 1800 meter hoog, en zijn allemaal uitgedoofde vulkanen. Sterker nog, in het gebergte liggen meer dan 400 slapende vulkanen, hetgeen er meer zijn dan waar ook ter wereld op één plek.

Voor geoefende fietsers die niet bang zijn van een berg is het Centraal Massief ideaal fietsgebied. Met de fiets kom je wellicht niet op de allerkleinste paadjes, maar je ziet nog veel meer van het gebied dan te voet! Fiets bijvoorbeeld de Puy de Marie-pas van wel 1600 meter hoog; de hoogste van het hele Centraal Massief! Dit doe je uiteraard met fietskaarten en -gidsen van de Noorderzon!

Wie het toch liever wat kalmer aan doet en liever een bergwandeling maakt kan vanzelfsprekend ook ideaal terecht in deze bergen, want op de beste en mooiste plekjes kom je alleen maar door er naartoe te lopen! Diverse wandelingen lopen rechtstreeks langs de oude kraters. Sommigen zijn begroeid met bos, anderen zijn grasvelden en weer anderen zijn gevuld met water.  Beloop de bergen van het Centraal Massief met wandelkaarten van de Noorderzon en mis niets van dit rustige natuurgebied!

Languedoc

Deze voormalige zelfstandige provincie in Zuid-Frankrijk is nu eigenlijk opgedeeld in twee delen: Occitanie in het westen en de zuidelijke Auvergne in het oosten. De belangrijkste plaats van Occitanie is Toulouse, met op de 2e plaats studentenstad Montpellier.

Languedoc staat vol met prachtige historie en telt opvallend veel noteringen in de werelderfgoedlijst. In de introductie benoemden we al even de Punt Du Gard, maar er is nog veel meer zoals de Abdijen Fontfroide en Valmagne. Persoonlijk favoriet zijn de katharenkastelen in het departement Aude. Deze bergkastelen zoals Château Queribus golden als onneembare vestigingen vanwege hun hoge ligging aan de Franse kant van de Pyreneeën.

Verder naar het oosten vind je het nationale park de Cevennen, een van de grootste nationale parken van heel Frankrijk. In de Cevennen vind je de zuidelijke uitlopers van het Centraal Massief, hoewel de bergen in het noorden van het park toch nog tot 1700 meter komen. De Cevennen worden verder gekenmerkt door veel lage begroeiing en zeer rotsachtige bergen, welke een ideale thuis vormen voor veel grote roofvogelsoorten zoals gieren en zelfs de Oehoe.

Zoals elke regio in Frankrijk zit ook Languedoc vol met unieke natuurlijke pracht. Ontdek het allemaal met kaarten en gidsen van de Noorderzon!