Hartslag 27 | Henk Pröpper (reisverhaal Parijs)

20,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Hartslag 27 | Henk Pröpper (reisverhaal Parijs)
Regio
Uitgavedatum 2021
Uitgever

ISBN

9789403134611

Auteursnaam

Henk Pröpper

Categorie
2021 | Bezige Bij | 9789403134611 | Henk Pröpper
Extra titelinformatie

Kort nadat Henk Pröpper in het voorjaar van 2020 van Amsterdam naar Parijs verhuisde, kwam behalve de wereld ook zijn hart bijna tot stilstand. Nadat de cardioloog een pacemaker heeft geplaatst die zijn verzwakte hart krachtiger doet kloppen, ontwaakt hij in een lege stad. Parijs is tijdens de lockdown veranderd in een verlaten toneel.

Om zijn herstel te bespoedigen, zet Pröpper het op een lopen, maar Parijzenaren mogen op last van de overheid niet verder dan anderhalve kilometer van hun huis komen. Daarom besluit hij zijn directe omgeving te gaan verkennen. Hij speurt naar gedenkplaten en monumenten die meer en minder beroemde stadgenoten eren en hun geschiedenissen tot leven wekken. Onderwijl denkt Pröpper aan zijn eigen leven en vooral aan de literatuur die hem gevormd heeft. Zo treedt hij - soms letterlijk - in de voetsporen van literaire helden als Victor Hugo, Honoré de Balzac en Albert Camus.

Hartslag 27 is een beklijvend boek over het belang van literatuur, en een schitterend portret van Parijs, de Franse hoofdstad die zelfs in haar leegte en desolaatheid magnifiek is.