Kaarten en gidsen > Fietsen > Fietsgidsen > Reisinformatie algemeen > Handboek voor vakantiefietsers

Handboek voor vakantiefietsers

Voorbereiding | Uitrusting | Interviews met experts | Anekdotes en eigen ervaringen | En heel veel inspiratie

22,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Handboek voor vakantiefietsers
Regio
Uitgavedatum 2022
Uitgever

ISBN

9789038928609

Auteursnaam

Marica van der Meer

Formaat

00

Categorie
2022 | Elmar | 9789038928609 | Marica van der Meer | 00
Extra titelinformatie

Vroeger waren mensen die een lange fietstocht maakten behoorlijk schaars. Ze moesten zelf bedenken wat ze zouden meenemen en verder onderweg door schade en schande wijs worden. Tegenwoordig, met moderne fietsen en lichtgewicht materialen, zijn meerdaagse fietstochten, fietstochten van meerdere weken en echt lange tochten gemeengoed geworden. De fietser van tegenwoordig hoeft niet meer door vallen en opstaan te leren. De Friese Marica van der Meer heeft van lange fietstochten een way of life gemaakt. Haar waardevolle ervaring deelt ze in de nieuwe uitgave 'Handboek voor vakantiefietsers' met iedereen die een lange fietstocht wil maken. Voorbereiding wordt zo aanzienlijk makkelijker.

Al tientallen jaren is er een sterke groei in de belangstelling voor lange fietstochten. Dit is te verklaren door de verbetering van het materiaal op en aan de fiets, maar ook door de behoefte om een vakantie individueel en gezond door te brengen. Korte fietsvakanties van een weekje zijn heel gebruikelijk. Maar ook het aantal fietsvakanties van meerdere weken, vaak binnen Europa, is sterk toegenomen. Daarnaast is er een groeiende groep mensen die echt lange fietstochten maken. Of je nu van plan bent om op de fiets naar Santiago de Compostela te gaan, of langs de oude Zijderoute naar Australië, alles begint met een droom en daarna een plan. Dit boek zal je helpen.

Voor een reis van twee weken of van twee jaar neem je ongeveer hetzelfde mee. Je moet leren leven met weinig spullen, want alles wat je nodig hebt moet in een paar tassen aan je fiets hangen. Marica van der Meer vertelt precies wat je wel, maar ook wat je niet moet meenemen. De keuze van de fiets, planning, reisdocumenten, fietsroutes, navigatie, kampeerspullen, budget, reparaties, overnachting, gezondheid en veiligheid, fietsvervoer over de weg of door de lucht, alleen reizen of in een groep, fietstocht met kinderen: alle onderwerpen komen uitvoerig aan bod. Met dit boek voorkom je veel ergernis en gedoe en kun je zonder zorgen op fietsreis gaan.