Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Frankrijk > Noordoost-Frankrijk > Vogezen > GR-5 | TG-502 Crête des Vosges | wandelgids GR5

GR-5 | TG-502 Crête des Vosges | wandelgids GR5

GR5/53 (Wissembourg/ Le Donon/ Fesches, 427km)

22,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
GR-5 | TG-502 Crête des Vosges | wandelgids GR5
Regio
UitgavedatumMei 2024
TaalFrans | met onze woordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751412936

Gebied

Vogezen

Categorie , ,
Mei 2024 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751412936 | Vogezen
Extra titelinformatie

Wandelgids Vogezen. Kastelen en panoramische bergtoppen, van Wissembourg tot Fesches-le-Châtel, een grandioze doortocht van de Vogezen. Meer dan 20 dagen wandelen.

De Regionale Natuurparken van de Noordelijke Vogezen en de Ballons des Vosges bieden een verscheidenheid aan aspecten: versterkte kastelen (waaronder het niet te missen Haut-Kœnigsbourg), panoramische bergtoppen, venen, meren, overvloedige bossen rijk aan soorten, uitgestrekte stoppelvelden, majestueuze fauna en flora.

Dit is de GR 5, het traject van Le Donon naar Fesches le Chatel (260 km). De gids beschrijft ook de GR 53: Wissembourg, Le Donon (167 km). Klik hier voor een overzicht van alle GR5 wandelgidsen (en meer).


De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.