GR-5 | Noordzee – Middellandse Zee, wandelgids GR5 deel Vlaanderen

Trajekt der Lage Landen | GR 5

21,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
GR-5 | Noordzee – Middellandse Zee, wandelgids GR5 deel Vlaanderen
Regio
UitgavedatumMaart 2021
Uitgever

Serie

ISBN

9789492608116

Gebied

De GR5 door Vlaanderen (Bergen op Zoom – Eben Emael)

Categorie ,
Maart 2021 | Grote Routepaden | Topogidsen | 9789492608116 | De GR5 door Vlaanderen (Bergen op Zoom – Eben Emael)
Extra titelinformatie

De beroemde GR 5 is wellicht hét icoon in het internationale net van wit-rood bewegwijzerde GR-paden.

Dit 'Grote-Routepad' verbindt de Noordzee met de Middellandse Zee, een monstertocht van meer dan 2.000 km lang. In 2017 is deze route herzien en in deze gids volledig opnieuw beschreven.

Laat je betoveren door de magie van de GR 5, de trek naar de zon! Stap het pad in één ruk of kies er voor om ieder jaar een aantal etappes te lopen om zo, na een aantal jaren, je laatste stap in de Middellandse Zee te zetten. Het pad vertrekt in Nederland met Hoek van Holland als officiële startplaats. Na 170 km sta je aan de Belgische grens bij Bergen op Zoom.In Vlaanderen is GR 5 lopen niet moeilijk. Meestal wandel je langs vlakke paden en veldwegen. Maar je krijgt heel wat afwisseling. Bos en heide in de Antwerpse Kempen. De grote abdijen van Westmalle, Tongerlo, Averbode, Herkenrode. Waterpartijen in de Demerbroeken en de Wijers. Bossen in de Limburgse Hoge Kempen. En eindigen doe je in de Maasvallei even voorbij Maastricht. Bij het historische fort van Eben-Emael sta je aan de voet van de Ardennen. Vanaf daar is het Grote Routepad 5 omgedoopt tot Grande Randonnée 5... Vervolg uw route (in zuidelijke richting) met deze gids.

De gids beschrijft de gehele route in beide richtingen. De afstand van 246 km is verdeeld in 4 deeltrajecten die op hun beurt in 2 tot 4 dagetappes van ongeveer 22 km zijn gesplitst. Stap je de hele route dan ben je zo’n 11 dagen onderweg. Pictogrammen op de 55 detailkaarten duiden overnachtingsplekken aan en met behulp van de lijst met de haltes van bussen en treinen kan je zelf de lengte van je tocht bepalen.

Klik hier voor een overzicht van alle GR5 wandelgidsen (en meer).