Genieten en fietsen op en rond de Mont Ventoux

34,95

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Genieten en fietsen op en rond de Mont Ventoux
Regio
UitgavedatumNovember 2023
Uitgever

ISBN

9789401489713

Auteursnaam

Toon Claes & Dina Vercruyssen

Categorie ,
November 2023 | Lannoo | 9789401489713 | Toon Claes & Dina Vercruyssen
Extra titelinformatie

In Op en rond de Mont Ventoux koppelen Toon Claes, zelf een gebeten fietser en sinds jaren verliefd op de mythische wielerberg en Dina Vercruyssen, een Vlaamse die aan de voet van de berg woont, het praktische aan het aangename: handige tips om veilig en stressvrij de Ventouxtop te halen, intrigerende verhalen over de cultuur, gebruiken en de geschiedenis van de streek, suggesties voor een bezoek aan de vele bezienswaardigheden en pittoreske dorpen in de buurt. En dat alles overgoten met een betaalbaar gastronomisch sausje.

Ten slotte vind je in het boek tientallen QR-codes: ze leiden je naar tips voor schitterende uitgestippelde wandelingen en fietsroutes in de regio. Al deze ingrediënten maken van Op en rond de Mont Ventoux een must-have voor elke zichzelf respecterende fiets-, cultuur-, natuur- en bergliefhebber. In 2022 reed ruim een half miljoen mensen naar de top van de Mont Ventoux, de kale reus van de Provence. Zeker de helft ervan deed dit per fiets. De jongste jaren worden er op piek­ momenten liefst 6000 mensen per dag afgeklokt.

De twee auteurs van Op en rond de Mont Ventoux wonen allebei aan de voet van de reus, op een steenworp van elkaar. Als schrijversduo vullen ze elkaar perfect aan: Toon is de sportieve en actieve genieter, Dina is experte inzake slow travelling.
Boeiend om lezen hoe deze twee 'extrèmes se touchent'.