Geluk is een Vogel | Aaldrik Pot

24,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Geluk is een Vogel | Aaldrik Pot
Regio
UitgavedatumNovember 2021
Uitgever

ISBN

9789493170612

Pagina aantal

200

Categorie ,
November 2021 | Kleine Uil | 9789493170612 | 200
Extra titelinformatie

Van vogels kijken word je gelukkig. Van vogels onderzoeken misschien nog wel meer. Hoe dieper je in hun leefwereld duikt, hoe fascinerender ze worden. In Geluk is een vogel vertelt Aaldrik Pot over zijn avonturen in het veld met ruim dertig soorten. Over jonge raven die uit het nest vallen, zwarte spechten die zich rond eten aan keverlarven, noordse sterns die moeiteloos de hele wereld overvliegen en wespendieven die hun geheimen nauwelijks prijsgeven.

Geluk is een vogel gaat in op de vraag hoe wij ons als mens verhouden tot deze prachtige wezens. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat aanwezigheid van vogels ons gelukkiger maakt. Het boek is dan ook een hartstochtelijk pleidooi om vogels ruimte te geven. Ze zijn onmisbaar!

Aaldrik Pot (1973) werkt als natuuronderzoeker, schrijver en fotograaf in de Drents-Friese grensstreek. In de wijde omgeving van zijn woonplaats Norg volgt hij vogelsoorten als de raaf, de zwarte specht en roofvogels op de voet. Geluk is een vogel is zijn vijfde boek. Samen met Barbara de Beaufort publiceerde hij eerder twee natuurdagboeken. Met René Nauta maakte hij Het Prentenboek, een standaardwerk over de voetafdrukken van dieren. Met zijn vrouw Nicolette Branderhorst deed hij verslag van hun avonturen als vogelwachter op een onbewoond eiland in Terug naar Rottumerplaat.