Flanders Fields Belgium - Militair Erfgoed

Toeristische Kaart 1:100.000

9,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Flanders Fields Belgium - Militair Erfgoed
Regio
Uitgavedatum 2009
Uitgever

ISBN

9789059347403

Categorie ,
2009 | Tommies Guides | 9789059347403
Extra titelinformatie

Het Westelijk Front in Vlaanderen op een gedetailleerde kaart op 1:100.000 met de locaties van talrijke monumenten, begraafplaatsen, frontlinies en andere WOI-gerelateerde sites, vermeld in de begeleidende informatieblokken met, waar nodig, hun telefoonnummers. De kaart is dubbelzijdig maar alle belangrijke WOI slagvelden van de Franse grens tot voorbij Passendale/Paschendaele staan samen op één zijde.

De kaart toont het huidige wegen- en spoorwegennet in de provincie West-Vlaanderen. Een uitgebreide overdruk toont de locaties van WOI-gerelateerde sites, met vermelding of ze open zijn voor het grote publiek of enkel op afspraak: musea, militaire begraafplaatsen, oorlogsmonumenten en monumenten voor de vermiste soldaten, bunkers en batterijresten, enz. Ook plaatsen in Frankrijk in de onmiddellijke nabijheid van de Belgische grens zijn aangeduid. De overdruk geeft ook slagvelden en vestingwerken aan uit andere perioden van de geschiedenis van Vlaanderen, van de Middeleeuwen tot WO I.

Een kleine inzet met een stratenplan van Ieper/Ieper toont de locaties van 22 plaatsen die verband houden met het conflict, waaronder de Menenpoort en de Commonwealth War Graves Commission. De kaart gaat vergezeld van uitgebreide lijsten van musea, begraafplaatsen en andere plaatsen, met waar nodig contactgegevens (maar jammer genoeg niet met kruisverwijzingen naar hun locaties op de kaart zelf). Vier kleine inzetten tonen de veranderende frontlinies tijdens verschillende stadia van WO I, en de kaart is geïllustreerd met talrijke kleurenfoto's van meestal WO I-gerelateerde sites. De kaartlegenda en alle relevante tekst zijn in het Engels.