Kaarten en gidsen > Fietsen > Fietsgidsen > Europa > Duitsland > West-Duitsland > Rheinland-Pfalz > Eifel > Eifel Höhen Route Rundtour Nationalpark Eifel | fietsgids

Eifel Höhen Route Rundtour Nationalpark Eifel | fietsgids

fietsgidsje met kaarten op 1:50.000

9,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Eifel Höhen Route Rundtour Nationalpark Eifel | fietsgids
Regio
UitgavedatumJuni 2020
TaalDuits
Uitgever

Serie

ISBN

9783850008495

Categorie
Juni 2020 | Esterbauer | Bikeline | 9783850008495
Extra titelinformatie

De 230 km lange Eifel-Höhen-Route is een sportieve en rondrit door en rond het Nationaal Park Eifel, voor fietsers met een goede conditie. Onderweg zijn prachtige panorama's uw beloning. Begin- en eindpunt is de middeleeuwse stad Blankenheim in het hart van de Eifel. Vanaf het pittoreske kasteeldorpje met de bron van de Ahr leidt de route naar het Freilingermeer en verder naar Dahlem. Langs weiden, beekdalen, majestueuze beukenbomen en dichte naaldbossen moet je meerdere bergetappes onder de knie krijgen tot je het idyllische Hellenthal door het Prethtal bereikt.

Net zo gevarieerd als het hoogteprofiel langs de gehele Eifel-Höhen-Route zijn de landschappen en historische dorpen en steden met hun vakwerkgevels, imposante kastelen, Romeinse overblijfselen en culturele bezienswaardigheden. Het is de moeite waard om af en toe af te dalen, om te genieten van regionale specialiteiten of om een korte reis door het verleden te maken. Langs de schilderachtige Oleftalsperre-stuwdam en door het charmante landschap van de Perlenbach- en Fuhrtsbachdalen, die beroemd zijn om hun prachtige tapijten van wilde narcisbloemen, bereikt u de klerenmakersplaats Monschau. De ruwe charme van bizarre rotsformaties begeleidt u verder langs de Rur naar Einruhr. Hier gaan de Rursee, Obersee en Urftsee samen in een indrukwekkend waterlandschap met ontelbare vrijetijds- en recreatiemogelijkheden. Van Heimbach via Düttling en Voissel bereikt u de etappebestemming Kall.
Het vierde deel via Mechernich, Urft en Nettersheim wordt gekenmerkt door geschiedenis, cultuur en natuur. Het LVR openluchtmuseum in Kommern brengt het leven van het Rijnland in de vorige eeuwen tot leven. Of het nu gaat om de vondsten van een Romeins aquaduct, archeologische vondsten in de Kakushöhle of het klooster Steinfeld met zijn imposante basiliek, hier vindt u boeiende restanten uit bijna alle tijdperken van onze voorouders. Door het natuurgebied Urfttal en langs de spoorlijn bereikt u het startpunt bij het station Wald/Blankenheim.

Het grootste deel van de rondrit loopt over meestal goed verharde of geasfalteerde fietspaden en boerenpaden, maar ook over rustige zijwegen. Sommige delen van de route lopen echter ook over grind- en natuurlijke bospaden. Vooral in plaatsen als Blankenheim, Dahlem, Hellenthal, Monschau, Mechernich, Nettersheim, Gemünd en Kall komt u wat zwaarder verkeer tegen.
De hoofdroute is heuvelachtig in middelgebergten tussen 200 m en 660 m. Sterkere beklimmingen moeten na Blankenheim, voor Dahlem en Kalterherberg, tussen Heimbach en Mechernich en voor Keldenich onder de knie worden gekregen.