Kaarten en gidsen > Reisgidsen > Natuurgidsen > Vogelboeken > Europa > Dwaalgast in het graan | Elvira Werkman

Dwaalgast in het graan | Elvira Werkman

24,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Dwaalgast in het graan | Elvira Werkman
Regio
UitgavedatumOktober 2023
Uitgever

ISBN

9789050118590

Auteursnaam

Elvira Werkman

Categorie ,
Oktober 2023 | KNNV | 9789050118590 | Elvira Werkman
Extra titelinformatie

De steppekiekendief is een verrassende vogel. In 2017 broedde deze sierlijke roofvogel voor het eerst in Nederland, in een akker bij het Groningse Westerwijtwerd. Het was wereldnieuws, want het dichtstbijzijnde nest bevond zich 2500 kilometer verderop: in de buurt van Oulu in het noorden van Finland. Ook daar is de steppekiekendief een nieuwe broedvogel. Evenals in Spaanse, Franse en Tsjechische graanvelden. Wat is hier aan de hand? Waar komen die steppekiekendieven ineens vandaan? Wat gebeurt er in de oorspronkelijke broedgebieden, in Rusland en Kazachstan?

Om antwoorden te vinden, spraken Ben Koks en Elvira Werkman met onderzoekers op drie continenten, doken in literatuur en archieven en gingen zelf op reis. Hun ontdekkingen zijn verrassend... Een spannend verhaal over mensen, vogels, landschappen en culturen, op de vleugels van de steppekiekendief. Vogels verbinden mensen, wereldwijd.

"Een glorieus boek over de onbegrensde gezichtseinders van de steppekiekendief." - Gerard Ouweneel

"Een meeslepende, liefdevolle en steeds verrassende speurtocht naar de lotgevallen van deze raadselachtige soort. De dwarsverbanden tussen continenten en landschappen en de onderlinge afhankelijkheid van alles blijven adembenemend!" - Geert Groot Koerkamp (Rusland correspondent)