De Syrische Keuken van Imad

een culinaire liefdesbrief aan Damascus

29,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
De Syrische Keuken van Imad
Regio
Uitgavedatum 2024
Gewicht0,96 kg
Uitgever

ISBN

9789461433190

Pagina aantal

256

Auteursnaam

Imad Alarnab

Formaat

253 x 197 x 24 mm, hardback

Categorie
2024 | 0,96 kg | Good Cook Publishing | 9789461433190 | 256 | Imad Alarnab | 253 x 197 x 24 mm, hardback
Extra titelinformatie

De Syrische keuken van Imad is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab, chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle restaurants in Damascus. Tot 27 juli 2015.

Van respectabel burger tot vluchteling: te voet en met de trein, via Libanon, dwars door Europa en een verblijf van 64 dagen in de 'Jungle van Calais'. Krap zes jaar later, met vallen en opstaan, opende Alarnab Imad's Syrian Kitchen in Londen. Zijn indrukwekkende verhaal loopt als een rode draad door dit kookboek heen en vertelt onder meer dat samen eten en koken verbindt en verbroedert. Van traditionele Syrische gerechten tot en met signature dishes die hij in de loop der jaren als chef-kok heeft ontwikkeld. Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma (geplette aardappels besprenkeld met chermoula-yoghurt), saroja (aubergines met kaas & dadelmelasse), geserveerd met jirjir (rucolasalade met halloumi & watermeloen). Imponeer met gemarineerde lamsschouder (kaftif ghanam), ontdek groentegerechten als zahraa harra, bloemkool met rode uien & pepers, en sluit een diner af met knafeh nableseh (gebakken, boterig sliertjesdeeg gevuld met kaas en overgoten met zoete siroop).