De lokroep van de Camino | Hubert Bastiaens

Pelgrimeren over de Via de la Plata en de Camino Mozarabe

29,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
De lokroep van de Camino | Hubert Bastiaens
Regio
Uitgavedatum 2023
Uitgever

ISBN

9789464439991

Auteursnaam

Hubert Bastiaens

Formaat

hardback, 303 x 238 x 16 mm

Categorie ,
2023 | Bastiaens | 9789464439991 | Hubert Bastiaens | hardback, 303 x 238 x 16 mm
Extra titelinformatie

Hubert Bastiaens beschrijft in dit mooie fotoboek / reisverhaal zijn voettocht over de Via de la Plata en de Camino Mozarabe van Sevilla naar Santiago de Compostella. Een tocht die voert door oude steden en pittoreske dorpjes, door uitgestrekte olijfboomgaarden en graanvelden op de Spaanse hoogvlakte, over rivieren en door bergen met hun eeuwig ruisende bossen, langs kathedralen, paleizen en pelgrimsherbergen.

De lezer krijgt een inkijkje in de geschiedenis van het gebied en wordt meegevoerd in de rijkdom van het landschap en van de cultuur. Speciale aandacht wordt besteed aan Sint Jacob en diens bijzondere rol in de geschiedenis van Spanje. De auteur beschrijft ontmoetingen met tal van lokale inwoners en medereizigers en mijmert over wat pelgrimeren voor hem betekent. Tijdens de tocht ervaart hij bij momenten ook de kwetsbaarheid van het leven.
Door rustig op wandeltempo door het land te reizen en alles op zich in te laten werken, ervaart hij steeds meer de eenheid van alle dingen en ziet hij de schoonheid die in alles aanwezig is. Dit boek gaat over pelgrimeren, maar in wezen ook over leven en dood, vreugde en verdriet en geluk en pijn. Het is een lofzang op het leven en op Spanje. De meer dan honderd prachtige foto's, die in het boek zijn opgenomen, vormen een getuigenis hiervan. Kortom, een rijk en veel omvattend boek.

Hubert Bastiaens (1953) heeft gestudeerd aan de universiteit van Wageningen en is ecoloog, bosbeheerder en waterspecialist. Hij heeft jarenlang een praktijk gehad als lichaamsgericht therapeut. Al eerder schreef hij twee boeken over het Tibetaans boeddhisme, die enthousiast door lezers en media zijn onthaald. Bastiaens is zeer geïnteresseerd in religie en spiritualiteit en reist graag. Hierdoor worden al zijn reizen min of meer tot spirituele reizen en pelgrimstochten.