Update coronamaatregelen

Leon Receveur
Geschreven door Leon Receveur
Leestijd: 4 minuten

19.09.2020

En nog steeds zijn we niet verlost van het vervelende virus!

Voorzorgsmaatregelen in de winkel

In het kader van ‘better safe than sorry’ hebben wij in de winkel wat voorzorgsmaatregelen getroffen. Om de anderhalve meter afstand te vergemakkelijken hebben we een looproute aangebracht. Op de balie staat een ‘kuchscherm’! En nog steeds maken we deurklink, balie en pinautomaat regelmatig goed schoon met desinfecterende doekjes. Klanten worden verzocht zich aan de inmiddels bekende regels te houden qua social distancing, en graag te pinnen in plaats van met contant te betalen.

Op 13 mei was er een reportage bij het NOS programma Nieuwsuur over het onderwerp corona en het toerisme. Eelco Bosch van Rosenthal kwam daartoe speciaal naar onder meer De Noorderzon voor een kort interview. Het onderwerp stemt niet echt tot vrolijkheid, maar onze winkel kwam mooi in beeld! Deze reportage (circa 7 minuten) is hier terug te zien.


Mag ik nog wel buiten fietsen of wandelen?

‘Ja. Als je maar voldoende afstand tot elkaar houdt’ stellen de virologen Haagmans en Van der Eijk.

Wandelen, rennen en fietsen in de frisse lucht en grote open ruimtes blijft een van de veiligste dingen die je kunt doen, en wij willen je graag helpen bij het verkennen van suggesties en ideeën over hoe je het beste kunt maken van een ongelooflijk moeilijke tijd, terwijl je veilig blijft en nauw contact met anderen minimaliseert. De lente vordert en weet van geen corona! Geniet nu van je (gedwongen) vrije tijd en van de stilte in de natuur. In de directe omgeving of net iets verder weg er ligt veel moois op je te wachten.

Overal zijn prachtige routes uitgezet, of (eigenlijk nog leuker!) verzin ze zelf  met behulp van goede kaarten!

De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt om onze interactieve website te voorzien van een zo helder mogelijke indeling om jullie, als wandelaars en fietsers, snel en trefzeker door ons uitgebreide en wijdvertakte assortiment aan gidsen en kaarten te leiden.

Dankzij onze website hoef je dus niet meer naar onze winkel te komen (hoe welkom je ook bent!) en je zou ons geweldig helpen als je een paar mooie kaarten en gidsen van je gading vindt en bestelt.  ______________________________________________________

Wandel en fiets ideeën

Klik op de bestemming van je keuze en je vindt de beste kaarten en gidsen overzichtelijk gerangschikt.

Lekker dicht bij huis: wandelen op de Veluwe of in de Achterhoek. Ga fietsen of wandelen over kronkelige dijkjes of oude kerkepaden in de Betuwe. Maak kennis met onverwachte landschappelijke vondsten in het zeer gevarieerde Rijk van Nijmegen. Loop eindelijk eens een van die mooie langeafstands-wandelpaden die Nederland rijk is. Of ga op ontdekkingstocht net over de grens. Onze kaarten en gidsen wijzen je de weg. De Trage Padenkaarten die we zelf uitgeven over diverse gebieden, combineren een prachtige cartografie met duidelijke intekening van de mooiste routes, die we voor het grootste deel zelf hebben ontworpen en gecontroleerd.

En wat verder weg kun je probleemloos naar de mooiste wandelgebieden in het omringende buitenland. Ziehier bijvoorbeeld Vogezen / wandelen. Of een internationale lange fietsroute. Etcetera!

Wil je desondanks toch liever je deur niet uit?

Reis vanuit je luie leunstoel! Misschien wist je dat niet zo, maar bij De Noorderzon vind je ook een prachtige en uitgebreide collectie reisverhalen, landenbeschrijvingen, fotoboeken, boeken over natuur, over geschiedenis, over lokale keuken & wijn en nog veel meer. Een speciale selectie van nieuwe titels die om diverse redenen eruit springen (wegens goede recensies, of gewoon omdat wij het zelf een heel mooi boek vinden) vind je hier. We bevelen deze titels van harte aan! De lijst wordt wekelijks bijgehouden.

Veel succes bij het struinen door al dit moois. Zoek je iets wat je toch nog niet kan vinden, dan helpen wij je graag! (info@denoorderzon.nl, tel. 026 3510334)


Wandelaars en fietsers, hou anderhalve meter afstand van elkaar, maar verder: geniet van de natuur en het buiten zijn! Niets wat je daar tegenhoudt!


Leon Receveur
Leon Receveur
Leon Receveur is eigenaar van De Noorderzon. Gedurende meer dan dertig jaar heeft hij een ruime ervaring opgebouwd als reisboekhandelaar.