De TOP 10 van februari 2021

Leon Receveur
Geschreven door Leon Receveur
Leestijd: 6 minuten

Dit zijn de best verkochte titels van dit moment
1 | Zwijgende Vlakten


Zestig dagen lang loopt Jac Geurts in zijn eentje over de Spaanse vlakten en siërra’s, vanaf de Pyreneeën naar de zuidelijke havenstad Cádiz. Dit inspirerende boek vol avonturen, natuurbeschrijvingen, geschiedenis, ontmoetingen en overpeinzingen brengt de lezer naar een onbekend Spanje. Prachtig geïllustreerd met aquarellen van Piet Lap. Onverwacht krijgt de tocht een dramatisch einde. Net aangekomen in het hete Andalusië valt de ervaren, altijd zingende zwerver op de
grond. Zijn benen raken verlamd. Het laatste hoofdstuk beschrijft de moeizame tocht naar huis. Het Spanje dat Jac Geurts verkent, krijg je niet cadeau, dat moet je veroveren. En je

Meer info / bestellen zie hier.

moet van stilte houden.

Klik hier voor een leesfragment uit Zwijgende Vlakten. Én een radio-interview


2 | Dutch Mountain Trail


De Seven Summits zijn de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Beklim ze allemaal in de spannendste rondwandelingen met de meeste bergbeleving! De Dutch Mountain Trail is een ruige wandeltocht van ruim 100 km die de Seven Summits met elkaar verbindt.

Loop van station Eygelshoven (Kerkrade) naar station Maastricht over een route waar het echte berggevoel nooit ver weg is. Alpenweides, snelstromende beken, rots- wanden en natuurlijk spectaculaire vergezichten: ze zullen je uitdagen en in vervoering brengen tijdens deze trail.

Meer info / bestellen zie hier


3 | 61 Eilanden in de Waddenzee

ontdekkingsreis naar de Waddeneilanden


Evert Jan Prins brengt als eerste alle 61 bewoonde en onbewoonde Waddeneilanden in beeld met schitterende fotografie en unieke reisverhalen. De Nederlandse, Duitse en Deense eilanden kennen landschappelijk en historisch veel overeenkomsten, maar de auteur laat ook feilloos het eigen karakter van ieder eiland zien. Hij neemt de tijd om de inwoners aan het woord te laten, heeft veel oog voor de cultuurhistorie en overal is de overweldigende natuur aanwezig. Een schitterend cadeauboek met meer dan 500 foto’s en kaarten over dit geweldige gebied dat aangewezen is als Unesco Werelderfgoed. Evert Jan Prins is kenner van het Waddengebied en heeft jarenlang rondgezworven om alle eilanden te kunnen bezoeken.

Bestellen kan hier

4 | After Us The Deluge | Kadir van Lohuizen

The Human Consequences of Rising Sea Level


In After Us The Deluge, photographer Kadir van Lohuizen, co-founder of the photo agency NOOR Images, shows the consequences of the rising sea level for mankind. He travelled to six different regions in the world (Greenland, US, Bangladesh, the Netherlands, UK and the Pacific) and recorded the effects of global warming.

The result is an equally disturbing and aesthetically impressive time document and photo book. For each chapter an expert wrote a contribution at place about the specific problems in his or her country.

Meer info / bestellen zie hier


5 | ZV Zuid-Veluwe

Trage Paden wandelkaart


Deel uit een serie topografische wandelkaarten, uitgegeven door De Noorderzon. Kenmerken: groot samengestelde blad, tweezijdig bedrukt, scheur- en watervast. De enige wandelkaart die zowel De Hoge Veluwe als De Veluwezoom bestrijkt! En verder de panoramarijke stuwwal (tussen Arnhem, Oosterbeek en Wolfheze), Meinerswijk en de Arnhemse stadsparken.

De kaart toont de lange-afstandsroutes van Wandelnet en met zorg samengestelde, aantrekkelijke rondwandelingen, deels gebruikmakend van de route-aanduiding van de LAW’s. De kaart bevindt zich in kartonnen hoes, tezamen met een folder met nuttige wandelinfo. De cartografie is hoofdzakelijk Kadaster Geo-informatie (Topografische Dienst) afkomstig. De kaart is volledig milieu-onschadelijk vervaardigd.

Meer info / bestellen zie hier


6 | Solar system mobiel Planeten (zonnestelsel)


Kijkend in de nachtelijke hemel verwonderen we ons over de grootte van het heelal. Relatief dichtbij vinden we de planeten van ons zonnestelsel. Deze mobiel maakt het allemaal wat tastbaarder en inzichtelijker. Mooi en verzorgd vormgegeven en zoveel mogelijk (!) op schaal. Deze mobiel zal iedereen met een onderzoekende geest kunnen fascineren!

Bestellen kan hier

7 | De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten


Dit boek vertelt de geschiedenis van Nederland aan de hand van honderd bijzondere historische kaarten. Van het oudste bekende Nederlandse kaartje uit 1307 over de bouw van een kerk in de Aardenburgse moer tot een van de eerste fietskaarten uit 1896 en een kaart van de stormvloed in 1953. Natuurlijk gaat dit boek ook over de cartografie zelf: befaamde kaartenmakers als Ortelius, Mercator en Blaeu komen aan bod, evenals P.R. Bos, de geestelijke vader van de befaamde Bosatlas. Het boek toont bovendien de grote rijkdom aan soorten kaarten: getekend met de hand, gedrukt op papier, perkament of textiel, in kleur of zwart-wit. Er zijn topografische kaarten, nieuwskaarten, gelegenheidskaarten, kaarten in atlassen, wandkaarten en infographics.

Meer info / bestellen zie hier

8 | Basiskaart Netwerk LF-routes


Perfecte kaartenset voor fietsvakanties binnen Nederland

De Basiskaart (met alle fietsknooppunen én LF-routes) is de perfecte kaartenset voor iedereen die wel eens weekend- of vakantietocht maakt. De Basiskaart is nog beter geworden: de cartografie heeft een forse update gekregen, de fietsroutenetwerken zijn geactualiseerd en we hebben de kaart laten drukken op Stone Paper. Dit is watervast boom-vrij “papier”, zonder schadelijke stoffen.

Verder is het concept van de LF-Basiskaart als vanouds: 43 losse kaartbladen (dus je neemt alleen mee wat je nodig hebt!) dekken heel Nederland in een schaal van 1:100.000. Op de kaarten staat het complete netwerk van Landelijke Fietsroutes (LF-routes) weergegeven. Aanvullend bevat de kaart ook de fietsknooppunten in Nederland. De fietsvriendelijke horeca- en logiesadressen van het kwaliteitslabel


Fietsers Welkom! staan op de kaarten vermeld.

Meer info / bestellen zie hier

9 | De Wilde Stilte | Raynor Winn

het magische sprankelende vervolg op Het Zoutpad


Sinds Raynor en haar man Moth hun huis kwijtraakten en alleen met een rugzak en een tentje de bijna duizend kilometer aflegden van het South West Coast Path, en ze maanden lang leefden aan de wilde en winderige kustlijn van Engeland, voelen de kliffen, de lucht en de rotsachtige bodem aan als hun thuis. Moth had een terminale diagnose, maar tegen elke medische verwachting in lijkt hij in de natuur te zijn opgeleefd. Zo ontdekken Raynor en Moth op de ruige strook tussen land en zee dat alles mogelijk is. De wilde stilte is een verhaal van hoop, en van een levenslange liefde die sterker is dan al het andere. Het is een even helder als fijnzinnig verhaal

over de instinctieve verbinding tussen onze ziel en de natuur, en hoe belangrijk die is voor ons allemaal.

Meer info / bestellen kan hier


10 | In de lengte | Myra de Rooy

3000 km solo door de Noorse bergen


Soms kiest een reis jou uit, meer nog dan jij die kiest. Zelfs voor ervaren langeafstandswandelaars is ‘Noorwegen in de lengte’ een fysieke uitdaging, een indrukwekkende en eenzame tocht door Europa’s laatste grote wildernis. Myra de Rooy trekt solo door de bergen van het zuidelijkste puntje van Noorwegen,de vuurtoren van Lindesnes, naar het noordelijkste punt, de Noordkaap – een tocht van 3.000 kilometer.

Zij maakt alle seizoenen mee – van noorderlicht tot middernachtzon. In de winter met slee en op ski’s, kamperen bij min 34 graden, dagenlang vastzitten in afgelegen berghutten tijdens vliegende storm, wekenlang geen mens tegenkomen. In de zomer trekt ze met haar rugzak door adembenemende berggebieden, langs gletsjers, bruisende rivierenen stille meren, ze beklimt heilige bergen, maar sopt ook door arctische

toendramoerassen met rendieren en dansende muggen als gezelschap. Soms is het afzien en gevaarlijk, toch is het vooral genieten van een weids en ruig berglandschap.

Meer info / bestellen kan hierLeon Receveur
Leon Receveur
Leon Receveur is eigenaar van De Noorderzon. Gedurende meer dan dertig jaar heeft hij een ruime ervaring opgebouwd als reisboekhandelaar.