Update coronamaatregelen

Leon Receveur
Geschreven door Leon Receveur
Leestijd: 6 minuten

11.05.2020

WE ZIJN GEWOON OPEN!

Van dinsdag tot en met zaterdag, tussen 10:15uur en 17:30 (zaterdag tot 17:00) uur. Je kan ons dan ook telefonisch bereiken. Onze website is natuurlijk altijd open!!

Tijdelijk geen verzendkosten voor klanten uit de nabije omgeving!

Voor klanten die in deze periode liever niet naar de winkel komen en in de nabije omgeving wonen, hebben we een extra service ingericht.  Als je iets via onze site bestelt, dan brengen wij het zelf per fiets gratis bij je thuis, dus zonder verzendkosten. Voorwaarde is wel dat de bestelwaarde hoger is dan €10,00. Tot de nabije omgeving rekenen we Arnhem, Nijmegen en de plaatsen die daar direct omheen liggen (zie onze pagina klantenservice, klik op verzendkosten). Dit wordt automatisch bij het afrekenen berekend, op basis van de postcode. Deze extra service verlenen we tenminste voor zolang deze coronacrisis voortduurt.

Bij klanten die verder weg wonen moeten we deze kosten wel in rekening brengen, tot een bestelwaarde van €40,00. Daarboven zijn de verzendkosten altijd voor ons, mits het afleveradres in Nederland gelegen is.

Voorzorgsmaatregelen in de winkel

In het kader van ‘better safe than sorry’ hebben wij in de winkel wat voorzorgsmaatregelen getroffen. Om de anderhalve meter afstand te vergemakkelijken hebben we een looproute aangebracht. Op de balie staat een ‘kuchscherm’! En nog steeds maken we deurklink, balie en pinautomaat regelmatig goed schoon met desinfecterende doekjes. Klanten worden verzocht zich aan de inmiddels bekende regels te houden qua social distancing, en graag te pinnen in plaats van met contant te betalen.

Op 13 mei was er een reportage bij het NOS programma Nieuwsuur over het onderwerp corona en het toerisme. Eelco Bosch van Rosenthal kwam daartoe speciaal naar onder meer De Noorderzon voor een kort interview. Het onderwerp stemt niet echt tot vrolijkheid, maar onze winkel kwam mooi in beeld! Deze reportage (circa 7 minuten) is hier terug te zien.

 


Koop een fietskaart of wandelgids bij De Noorderzon en help ons voort te bestaan…

Het virus heeft ons stevig in de tang! Sommige mensen treft het heel zwaar, zij worden ziek! Laten we er met elkaar voor zorgen dat zij en hun naasten alle steun krijgen die ze verdienen. En dat ze snel weer volledig herstellen.

Maar daarnaast worden we ook economisch getroffen. Ook het voortbestaan van De Noorderzon bevindt zich inmiddels diep in de gevarenzone! Is het zó erg? Ja! In dit bericht doen we je een aantal leuke suggesties omtrent wandel- en fietsmogelijkheden in de buurt. Doe er je voordeel mee en help onze reisboekhandel te overleven!

 

Mag ik nog wel buiten fietsen of wandelen?

‘Ja. Als je maar voldoende afstand tot elkaar houdt’ stellen de virologen Haagmans en Van der Eijk.

Wandelen, rennen en fietsen in de frisse lucht en grote open ruimtes blijft een van de veiligste dingen die je kunt doen, en wij willen je graag helpen bij het verkennen van suggesties en ideeën over hoe je het beste kunt maken van een ongelooflijk moeilijke tijd, terwijl je veilig blijft en nauw contact met anderen minimaliseert. De lente vordert en weet van geen corona! Geniet nu van je (gedwongen) vrije tijd en van de stilte in de natuur. In de directe omgeving of net iets verder weg er ligt veel moois op je te wachten.

Overal zijn prachtige routes uitgezet, of (eigenlijk nog leuker!) verzin ze zelf  met behulp van goede kaarten!

De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt om onze interactieve website te voorzien van een zo helder mogelijke indeling om jullie, als wandelaars en fietsers, snel en trefzeker door ons uitgebreide en wijdvertakte assortiment aan gidsen en kaarten te leiden.

Dankzij onze website hoef je dus niet meer naar onze winkel te komen (hoe welkom je ook bent!) en je zou ons geweldig helpen als je een paar mooie kaarten en gidsen van je gading vindt en bestelt. 

Woon je in de gemeente Arnhem, Nijmegen of in een van de omliggende gemeentes? Dan komen wij je bestelling persoonlijk brengen (meestal per fiets!) en dan brengen we geen verzendkosten in rekening. De bestelwaarde moet dan wel tenminste tien euro zijn.

______________________________________________________

Wandel en fiets ideeën

Klik op de bestemming van je keuze en je vindt de beste kaarten en gidsen overzichtelijk gerangschikt.

Lekker dicht bij huis: wandelen op de Veluwe of in de Achterhoek. Ga geurige bloesem opsnuiven, fietsend over kronkelige dijkjes in de Betuwe. Maak kennis met de fraaiste landschappelijke vondsten in het zeer gevarieerde Rijk van Nijmegen. Loop eindelijk eens een van die mooie langeafstands-wandelpaden die Nederland rijk is. Of ga op ontdekkingstocht net over de grens. Onze kaarten en gidsen wijzen je de weg. De Trage Padenkaarten die we zelf uitgeven over diverse gebieden, combineren een prachtige cartografie met duidelijke intekening van de mooiste routes, die we voor het grootste deel zelf hebben ontworpen en gecontroleerd.

En als je toch vast durft te dromen over je zomervakantie in Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, de Alpen of nog ergens anders… Wij hebben alle ervaring en kennis in huis om je goed te adviseren waar je moet zijn om de voor jou ideale vakantie door te brengen. Deze landen zijn zo groot en het aantal mogelijkheden zo enorm, dat de ruimte hier tekort schiet om alle mogelijkheden te benoemen. Maar stel je hebt een bepaalde regio op het oog, dan kun je er op onze site heel nauwgezet op inzoomen en filteren op jouw favoriete activiteit (wandelen, fietsen, varen, klimmen, enzovoorts). Ziehier bijvoorbeeld Vogezen / wandelen. Of een internationale lange fietsroute. Etcetera!

Wil je desondanks toch liever je deur niet uit?

Reis vanuit je luie leunstoel! Misschien wist je dat niet zo, maar bij De Noorderzon vind je ook een prachtige en uitgebreide collectie reisverhalen, landenbeschrijvingen, fotoboeken, boeken over natuur, over geschiedenis, over lokale keuken & wijn en nog veel meer. Een speciale selectie van nieuwe titels die om diverse redenen eruit springen (wegens goede recensies, of gewoon omdat wij het zelf een heel mooi boek vinden) vind je hier. We bevelen deze titels van harte aan! De lijst wordt wekelijks bijgehouden.

Veel succes bij het struinen door al dit moois. Zoek je iets wat je toch nog niet kan vinden, dan helpen wij je graag! (info@denoorderzon.nl, tel. 026 3510334)


Wandelaars en fietsers, hou anderhalve meter afstand van elkaar, maar verder: geniet van de natuur en het buiten zijn! Niets wat je daar tegenhoudt!


Leon Receveur
Leon Receveur
Leon Receveur is eigenaar van De Noorderzon. Gedurende meer dan dertig jaar heeft hij een ruime ervaring opgebouwd als reisboekhandelaar.