Beperkte openingstijden wegens Corona

Leon Receveur
Geschreven door Leon Receveur
Leestijd: 4 minuten

Onder de huidige omstandigheden gelden beperkte openingstijden: van dinsdag tot en met zaterdag, tussen 11:00 uur en 16:00 uur. U kunt ons dan ook telefonisch bereiken. Onze website is natuurlijk altijd open!!


Koop een fietskaart of wandelgids bij De Noorderzon en help ons voort te bestaan..

Corona heeft ons stevig in de tang! Sommige mensen treft het heel zwaar, zij worden ziek! Laten we er met elkaar voor zorgen dat zij en hun naasten alle steun krijgen die ze verdienen. En dat ze snel weer volledig herstellen.

Maar daarnaast worden we ook economisch getroffen. Ook het voortbestaan van De Noorderzon bevindt zich inmiddels diep in de gevarenzone! Is het zó erg? Ja! In dit bericht doen we je een aantal leuke suggesties omtrent wandel- en fietsmogelijkheden in de buurt. Doe er je voordeel mee en help onze reisboekhandel te overleven!

 

Mag ik nog wel buiten fietsen of wandelen?

‘Ja. Als je maar voldoende afstand tot elkaar houdt’ stellen de virologen Haagmans en Van der Eijk.

Wandelen, rennen en fietsen in de frisse lucht en grote open ruimtes blijft een van de veiligste dingen die je kunt doen, en wij willen je graag helpen bij het verkennen van suggesties en ideeën over hoe je het beste kunt maken van een ongelooflijk moeilijke tijd, terwijl je veilig blijft en nauw contact met anderen minimaliseert. De lente vordert en weet van geen corona! Geniet nu van je (gedwongen) vrije tijd en van de stilte in de natuur. In de directe omgeving of net iets verder weg er ligt veel moois op je te wachten.

Overal zijn prachtige routes uitgezet, of (eigenlijk nog leuker!) verzin ze zelf  met behulp van goede kaarten!

De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt om onze interactieve website te voorzien van een zo helder mogelijke indeling om jullie, als wandelaars en fietsers, snel en trefzeker door ons uitgebreide en wijdvertakte assortiment aan gidsen en kaarten te leiden.

Dankzij onze website hoef je dus niet meer naar onze winkel te komen (hoe welkom je ook bent!) en je zou ons geweldig helpen als je een paar mooie kaarten en gidsen van je gading vindt en bestelt. Om je te stimuleren berekenen we bij bestellingen van meer dan slechts tien euro géén verzendkosten (binnen Nederland). Deze actie geldt tot 1 mei aanstaande.

Suggesties

Klik op de bestemming van je keuze en je vindt de beste kaarten en gidsen overzichtelijk gerangschikt.

Lekker dicht bij huis: wandelen op de Veluwe of in de Achterhoek. Ga geurige bloesem opsnuiven, fietsend over kronkelige dijkjes in de Betuwe. Maak kennis met de fraaiste landschappelijke vondsten in het zeer gevarieerde Rijk van Nijmegen. Loop eindelijk eens een van die mooie langeafstands-wandelpaden die Nederland rijk is. Of ga op ontdekkingstocht net over de grens. Onze kaarten en gidsen wijzen je de weg. De Trage Padenkaarten die we zelf uitgeven over diverse gebieden, combineren een prachtige cartografie met duidelijke intekening van de mooiste routes, die we voor het grootste deel zelf hebben ontworpen en gecontroleerd.

En als je toch vast durft te dromen over je zomervakantie in Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, de Alpen of nog ergens anders… Wij hebben alle ervaring en kennis in huis om je goed te adviseren waar je moet zijn om de voor jou ideale vakantie door te brengen. Deze landen zijn zo groot en het aantal mogelijkheden zo enorm, dat de ruimte hier tekort schiet om alle mogelijkheden te benoemen. Maar stel je hebt een bepaalde regio op het oog, dan kun je er op onze site heel nauwgezet op inzoomen en filteren op jouw favoriete activiteit (wandelen, fietsen, varen, klimmen, enzovoorts). Ziehier bijvoorbeeld Vogezen / wandelen. Of een internationale lange fietsroute. Etcetera!

Wil je desondanks toch liever je deur niet uit?

Reis vanuit je luie leunstoel! Misschien wist je dat niet zo, maar bij De Noorderzon vind je ook een prachtige en uitgebreide collectie reisverhalen, landenbeschrijvingen, fotoboeken, boeken over natuur, over geschiedenis, over lokale keuken & wijn en nog veel meer….

Veel succes bij het struinen door al dit moois. Zoek je iets wat je toch nog niet kan vinden, dan helpen wij je graag! (info@denoorderzon.nl, tel. 026 3510334)


Wandelaars en fietsers, hou anderhalve meter afstand van elkaar, maar verder: geniet van de natuur en het buiten zijn! Niets wat je daar tegenhoudt!


Leon Receveur
Leon Receveur
Leon Receveur is eigenaar van De Noorderzon. Gedurende meer dan dertig jaar heeft hij een ruime ervaring opgebouwd als reisboekhandelaar.