Bikeline Drau-Radweg (Kärnten) | fietsgids

Drauradweg und Kärntner Seenland 270 km

17,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Bikeline Drau-Radweg (Kärnten) | fietsgids
Regio
Uitgavedatum 2024
Uitgever

Serie

ISBN

9783711101617

Gebied

Brixen – Sillian – Dravograd – Maribor, van de bron tot waar de Mur in de Drau uitmondt

Categorie ,
2024 | Esterbauer | Bikeline | 9783711101617 | Brixen – Sillian – Dravograd – Maribor, van de bron tot waar de Mur in de Drau uitmondt
Extra titelinformatie

Praktisch fietsroutegidsje in handig formaat, met spiraalbinding. Deze Duitstalige boekjes bevatten gedetailleerde routekaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden (en overnachtingsmogelijkheden bij de meerdaagse routegidsen) en een code om de bijbehorende GPS-tracks vanaf de site te downloaden.

Van west naar oost door het zonnigste deel van Oostenrijk. Veel natuur in Oost-Tirol en Zuid-Karinthië, vooral prachtige bergpanorama's en het bijbehorende Karinthische merengebied, begeleiden u in dit route-onderdeel langs de Drau. In het begin zijn het de Lienzer Dolomieten die het landschap in het dal van de nog jonge Drau domineren. Geleidelijk aan wordt het dal breder en bereikt u op het goed aangelegde, vlakke fietspad de bekende Karinthische meren met de bezienswaardige stadjes Spittal en Villach. Als het zonnig weer is, moet u zeker een paar uur plannen bij het Faakmeer of bij een van de prachtige stuwmeren. Op het laatste stuk in Oostenrijk en aan het begin in Slovenië wordt deze fietsroute een stuk pittiger, met aardig wat reliëf. Voorbij Maribor (Slovenië) tot waar de Mur in de Drau uitmondt (Kroatië, einde van de route) is het weer vlak.