Alpinwandern von Hütte zu Hütte

Anspruchsvolle Hüttentrekkings in der Schweiz

49,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Alpinwandern von Hütte zu Hütte
Regio
Uitgavedatum 2020
TaalDuits
Uitgever

Serie

ISBN

9783859024502

Auteursnaam

David Coulin

Categorie
2020 | Schweizerische Alpen Club (SAC) | SAC Clubführer | 9783859024502 | David Coulin
Extra titelinformatie

Deze SAC-gids presenteert 26 veeleisende tochten van hut naar hut in detail. De moeilijkheidsgraden variëren van T3 tot T6. Uitstekendeergwandelgids voor zekere en volhardende bergwandelaars. Er is iets voor elk budget - van een driedaagse tocht tot een 7-daagse onderneming met etappes tussen de vier en negen uur wandeltijd. Sommige etappes leiden over gletsjers, wat de juiste kennis en uitrusting vereist. Uitstapjes naar verschillende topbestemmingen ronden het aanbod perfect af.

Auteur
David Coulin is communicatiemanager, fotojournalist en auteur van boeken. Hij organiseert ook bergbelevenissen in heel Zwitserland. De ervaren alpinist en reisleider publiceert alpiene wandel- en sneeuwschoenreisgidsen bij SAC Verlag.


Een goede leidraad voor de moeilijkheidsgraad van een tocht is de Zwitserse berg- en alpiene wandelschaal, die loopt van T1 tot T6.

T1 Geeft de gemakkelijkste wandelingen aan met gele markeringen.
T2 Deze paden zijn wit-rood-wit gemarkeerd en zijn geschikt voor ´beginnende´ bergwandelaars en ..
T3 .. voor de wat meer conditie vereisende, pittige bergwandelingen, waarbij enige Trittsicherheit & Schwindelfreiheit (vrij vertaald: met zekere tred en vrij van hoogtevrees) gewenst zijn

Vanaf moeilijkheidsgraad T4 spreekt men van alpien wandelen:

T4 Wit-blauw-witte markeringen (indien beschikbaar), vrij geëxponeerd want lastige grashellingen, firnvelden, korte gletsjerpassages. Vereisten: Bekendheid met geëxponeerd terrein; enig vermogen om het terrein in te schatten; goede oriëntatievaardigheden; alpiene ervaring.
T5 Wit-blauw-witte markeringen (indien beschikbaar), geëxponeerd veeleisend terrein, gletsjers en firnvelden met gevaar voor uitglijden. Vereisten: een goede terreinbeoordelingsvaardigheid en zeer goede oriëntatievaardigheden; ervaring in hoogalpien terrein; elementaire kennis van het gebruik van een ijsbijl en touw.
T6 Moeilijke bergwandelingen. Grotendeels ongemarkeerd en zonder paden, zeer geëxponeerd en steil terrein, gletsjer met verhoogd gevaar om uit te glijden. Vereisten: uitstekende oriëntatievaardigheden; uitgebreide alpiene ervaring; vertrouwd met het gebruik van alpiene technische hulpmiddelen.