Kaarten en gidsen > Cadeau-artikelen > Europa > Benelux > Nederland > Oost Nederland > Arnhem en de Veluwe > ZV Zuid-Veluwe | wandelkaart 1:20.000 / 25.000

ZV Zuid-Veluwe | wandelkaart 1:20.000 / 25.000

Verken het landschap in de laagste versnelling

12,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
ZV Zuid-Veluwe | wandelkaart 1:20.000 / 25.000
Regio
UitgavedatumApril 2017
Gewicht0.11 kg
Uitgever

Serie

ISBN

9789491767012

Gebied

Met NP de Hoge Veluwe en de Veluwezoom

Auteursnaam

Samenstelling en routes: Leon Receveur

Categorie ,
April 2017 | 0.11 kg | De Noorderzon | Trage Paden | 9789491767012 | Met NP de Hoge Veluwe en de Veluwezoom | Samenstelling en routes: Leon Receveur
Extra titelinformatie

Verken het landschap in de laagste versnelling

Deel uit een serie topografische wandelkaarten, uitgegeven door De Noorderzon. Kenmerken: groot samengestelde blad, tweezijdig bedrukt, scheur- en watervast. De enige wandelkaart die zowel De Hoge Veluwe als De Veluwezoom bestrijkt! En verder de panoramarijke stuwwal (tussen Arnhem, Oosterbeek en Wolfheze), Meinerswijk en de Arnhemse stadsparken.

De kaart toont de lange-afstandsroutes van Wandelnet en met zorg samengestelde, aantrekkelijke rondwandelingen, deels gebruikmakend van de route-aanduiding van de LAW's. De kaart bevindt zich in kartonnen hoes, tezamen met een folder met nuttige wandelinfo. De cartografie is hoofdzakelijk Kadaster Geo-informatie (Topografische Dienst) afkomstig. De kaart is volledig milieu-onschadelijk vervaardigd.

Nieuw op deze kaart is de reliëfaanduiding d.m.v. schaduwering! De hiervoor gebruikte data komen van Actueel Hoogtebestand Nederland (PDOK). Voor de liefhebber zijn er GPS-tracks gratis bijgeleverd. De gps-tracks kunt u downloaden met behulp van de code die u vindt in de begeleidende folder bij de kaart. Vul deze code hieronder in en de lijst met tracks komt tevoorschijn.

 


Over topografische kaarten

De kaarten uit deze reeks worden gebruikt door wandelaars die gewend zijn aan topografische kaarten. Topografische kaarten zijn de meest gedetailleerde kaarten die er zijn. Veel landschappelijke elementen zijn op de kaart terug te vinden (onder andere: diverse soorten van landgebruik, hoogte boven zeeniveau d.m.v. hoogtelijnen, nauwkeurige intekening van alle soorten van bebouwing, het straten- en wegenpatroon, open water en waterwegen, en nog veel meer). Onervaren gebruikers zullen zodra ze het hanteren van topografische kaarten onder de knie hebben de veelzijdigheid van deze kaarten waarderen en inzien dat ze van grote waarde zijn bij het zelfstandig oriënteren in het veld (veel meer dan eenvoudiger kaarten die op het oog in eerste instantie veel overzichtelijker lijken, maar waarbij die heldere lege vlakken bij dit soort kaarten kunnen alleen maar bestaan door heel veel NIET te tonen ). Met deze kaarten kun je daarom uitstekend een route plannen (je kiest je eigen favoriete routetrajecten), én uitvoeren.

De kaarten uit de reeks Trage Padenkaarten zijn niet voorzien van wandelknooppunten, omdat die nog niet bestonden toen deze kaarten uitkwamen. Maar afgezien daarvan zullen toegewijde wandelaars en liefhebbers van topografische kaarten (de doelgroep van deze kaartenreeks) er een voorkeur voor hebben om zijn of haar eigen route te kiezen en zich niet af te laten leiden door wandelknooppunten. Het moge duidelijk zijn dat de Trage Padenkaarten bij uitstek geschikt zijn om je eigen route te bepalen. De routes die er wél op staan kunnen natuurlijk naar believen gebruikt of juist gemeden worden.

GPS Tracks