Wilderness Trekking Oman | wandelkaart

200km Traverse of the Western Hajar Mountains

18,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Wilderness Trekking Oman | wandelkaart
Regio
UitgavedatumMei 2020
Gewicht0.05 kg
Uitgever

ISBN

9781908531957

Auteursnaam

John Edwards

Formaat

841 x 594 mm

Categorie ,
Mei 2020 | 0.05 kg | John Edwards | 9781908531957 | John Edwards | 841 x 594 mm
Extra titelinformatie

Dit is de kaart bij de gelijknamige gids ('Wilderness Trekking Oman') voor het wandelen in de westelijke Hajar, dat is het westelijke deel van de belangrijkste bergketen in het Sultanaat van Oman.

Het beste wandelweer in Oman is van half november tot maart. De tocht, die zestien dagen lang is, volgt de lokale bergkam. Het bestaat uit acht eendaagse wandelingen, twee tweedaagse wandelingen en een vierdaagse wandeling. Er is een dorp of hotel bij elk van deze elf trajecten, waardoor de route heel praktisch valt onder te verdelen. Het pad klimt naar de hoogst bereikbare top van het land op 2999m en eindigt in afgelegen droge valleien, wadi's genaamd, waar onneembare kliffen de aanleg van wegen en het transport van elektriciteit hebben verhinderd. Dit heeft deze Arabische bergwereld, die al eeuwenlang bestaat, in stand gehouden.

Het verkennen van het Hajar-gebergte met zijn familie en Omaanse metgezellen was John Edwards' passie tijdens de zestien jaar dat hij in Oman woonde. Zijn ambitie met dit project is om de historische handelsroutes die de bergdorpen met elkaar verbinden weer tot leven te brengen, zodat wandelende toeristen kunnen helpen bij het in stand houden van een opkomende horeca die enkele oude dorpshuizen als hotelkamers gebruikt, die anders in puin zullen vallen.

Deze meerdaagse route is voor wandelaars die bekend zijn met GPS-navigatie, want slechts zes van de zestien dagtrajecten zijn gemarkeerd. Er zijn twee kortere opties, waarvan één met twee kettingladders (geen touwen). Deze opties samen verkorten de route tot twaalf dagen, dan wel twee meerdaagse wandelingen, één met hotels en de andere geheel in de wildernis. Een lus in de traverse kan gebruikt worden om nog een driedaags wilderniscircuit te maken, of kan helemaal worden overgeslagen om de traverseduur nog verder terug te brengen tot negen dagen. In Oman zijn er geen berggidsen, dus deze tocht is voor ervaren wandelaars die gewend zijn zelf avontuurlijke routes te lopen. De route is gedurende vele jaren bedacht door het koppelen van oude en huidige ezel- en caravaanroutes.