TG-738 La Haute Traversée de Belledonne wandelgids

Le sentier des bergers | GR-738 et GR du Pays

18,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-738 La Haute Traversée de Belledonne wandelgids
Regio
Uitgavedatum 2021
TaalFrans | met onze woordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751411106

Categorie ,
2021 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751411106
Extra titelinformatie

De complete oversteek van een bergketen! Wat is er mooier voor een wandelaar die op zoek is naar avontuurlijke bergtocht? Deze wandeling wordt als moeilijk beschouwd, maar tegelijk o zo mooi. De GR 738 vormt een verbinding tussen Savoie en Isère, twee departementen die samen Belledonne vormen; het moet in zijn geheel, dat wil zeggen 127 km, of in gedeelten, door de bergweiden worden afgelegd. Rondom deze kruising zijn ook twee "GR de Pays" opgenomen, de Tour du Pays d'Allevard en de Tour des lacs des Sept Laux. De Haute Traversée de Belledonne is meer dan een wandeling, het is een avontuur!


De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.