TG-6600 Tours et Ronde du Canigó

met onze Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst

20,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-6600 Tours et Ronde du Canigó
Regio
Uitgavedatum 2015
TaalFrans (met wandelwoordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751407611

Gebied

oostelijke Pyreneeën

Categorie ,
2015 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751407611 | oostelijke Pyreneeën
Extra titelinformatie

Vier routes in de prachtige omgeving vd Canigou (tot.: 380 km).

De Canigo, een mythische berg voor de Catalanen, bekend en erkend sinds de Oudheid, een vluchtberg die duizenden jaren lang getemd en geëxploiteerd werd, is ook nu nog wild en ongerept gebleven. Vier routes, de tocht van de Canigo, de tocht van de natuurreservaten, de tocht van Vallespir en de Ronde du Canigo, voeren langs deze traditionele paden die generaties lang lokale economische activiteiten ondersteunden, en die u nu in staat stellen het massief te herontdekken.


De 'topoguides' van uitgever FFRP

Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.