Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Frankrijk > Zuidoost-Frankrijk > Franse Alpen: zuid > TG-508 Tour de l'Oisans, Écrins | wandelgids GR-54

TG-508 Tour de l'Oisans, Écrins | wandelgids GR-54

met onze Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst

20,50

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-508 Tour de l'Oisans, Écrins | wandelgids GR-54
Regio
UitgavedatumMei 2021
TaalFrans (met wandelwoordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751410734

Gebied

Parc Naturel des Écrins GR 54 en 541

Categorie ,
Mei 2021 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751410734 | Parc Naturel des Écrins GR 54 en 541
Extra titelinformatie

GR 54 (rondwandeling): Bourg d'Oisans, la Grave, Vallouise, P.N. des Écrins. GR 541: Pas-de-la-Cavale, Freissinières.

De 'topoguides' van uitgever FFRP

Onder kenners zijn deze handzame Franse topoguides een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling). Ze worden uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre. Deze gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers al voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De boekjes schenken ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur. Daarnaast bevatten de gidsjes veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Franse-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.