TG-505 Tour du Queyras | wandelgids GR58

omg. Guillestre, Briançon – 10 dagen

19,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-505 Tour du Queyras | wandelgids GR58
Regio
UitgavedatumMei 2021
TaalFrans | met onze woordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751411267

Gebied

Parc naturel régional du Queyras

Categorie ,
Mei 2021 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751411267 | Parc naturel régional du Queyras
Extra titelinformatie

GR 58: Ceillac, Abries, Brunissard, Guillestre. GR 541: Saint Crepin, Montdauphin.

Ondanks zijn grote hoogte (3.114 m in Grand-Queyras, vele bergpassen rond 2.500 m) heeft dit massief de aangename charme van een pastoraal gebergte, met zijn lariksbossen, zijn overvloedig water, zijn alpenweiden aan de voet van de rotsachtige staven. Hier zijn er geen rotsachtige hellingen voor het bereiken van de toppen, maar zonnige weiden, waarvan de verblindende juni-bloei bekend is bij alle botanici.

Talrijke meren en watervallen voeden de beekjes die in de buurt van de gehuchten met hun eeuwenoude huisjes lopen. Met de beschreven paden kunt u een route à la carte samenstellen, van één dag lopen tot 20 dagen als u de hele Grande Randonnée aflegt.

De GR58 is een inspannende tocht maar wel zeer de moeite waard. Technisch niet moeilijk, maar je zult zeker je doorzettingsvermogen en je spieren nodig hebben. De bergen van de Queyras krijgen minder regen dan de populaire Écrins in het westen. Je zult hoog klimmen, een handvol passen gaan over de 2.800 m, één zelfs over de 3.000 m. Hoogtepunt is het uitzicht op de Monte Viso aan de Italiaanse kant.


De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam(Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aan