Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Frankrijk > Noordoost Frankrijk > Franse Jura > TG-390 l'Échappée Jurassienne | wandelgids GR-59

TG-390 l'Échappée Jurassienne | wandelgids GR-59

inclusief GR-59A, GR-559, GR-509 en GRP

20,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-390 l'Échappée Jurassienne | wandelgids GR-59
Regio
UitgavedatumJanuari 2021
TaalFrans (met wandelwoordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751410697

Gebied

Dole, Lons-le-Saunier, Col de la Faucille, Lajoux

Categorie ,
Januari 2021 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751410697 | Dole, Lons-le-Saunier, Col de la Faucille, Lajoux
Extra titelinformatie

Een aantal verschillende grandes randonnées, die aansluiten op elkaar. Zo loopt u dwars door de Jura, van Dole tot Saint-Claude, 260 km (13 dagen).


De 'topoguides' van uitgever FFRP

Onder kenners zijn deze handzame Franse topoguides een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling). Ze worden uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre. Deze gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers al voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De boekjes schenken ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur. Daarnaast bevatten de gidsjes veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Franse-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.