Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Frankrijk > Zuidoost-Frankrijk > Lyon en omgeving > TG-3000 Source et Gorges de la Loire | wandelgids GR-3/GR-302

TG-3000 Source et Gorges de la Loire | wandelgids GR-3/GR-302

18,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-3000 Source et Gorges de la Loire | wandelgids GR-3/GR-302
Regio ,
UitgavedatumMaart 2021
TaalFrans (met wandelwoordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751411205

Gebied

Saint-Étienne, Le-Puy-en-Velay, Gerbier-de-Jonc, Monistrol-sur-Loire

Categorie ,
Maart 2021 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751411205 | Saint-Étienne, Le-Puy-en-Velay, Gerbier-de-Jonc, Monistrol-sur-Loire
Extra titelinformatie

De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.


Van de bronnen van de Loire tot aan de poorten van Saint-Etienne is12 dagen wandelen. Beschrijving in beide richtingen over 180 km met de GR-302.

Er is geen Frans schoolkind dat de bron van de Loire niet kent: de berg Gerbier-de-Jonc, op het plateau van de Ardèche. Deze beroemde vulkaan is het vertrekpunt van de langste rivier van Frankrijk, maar het is ook het vertrekpunt van de GR-3, het langeafstandswandelpad langsde Loire. Dit is het eerste deel van deze route, waar het pad een nog jonge en wilde Loire volgt door de kloven die zij heeft gevormd op de oostflank van het Centraal Massief, vanaf de grenzen van de Ardèche tot aan de poorten van Saint-Étienne.