Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Santiago de Compostela > Europa > Frankrijk > Noordoost Frankrijk > Bourgogne > Morvan > TG-111 Traversée du Morvan | wandelgids GR-13

TG-111 Traversée du Morvan | wandelgids GR-13

inclusief GR131 en 137

18,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-111 Traversée du Morvan | wandelgids GR-13
Regio
UitgavedatumApril 2021
TaalFrans (met wandelwoordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751410659

Categorie ,
April 2021 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751410659
Extra titelinformatie

GR 13: Auxerre, Vezelay, Mont Beuvray. GR 131: Mont Beuvray, Autun. GR 137: Autun, Nolay.

De 'topoguides' van uitgever FFRP

Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.