Rother wandelgids Sentiero della Pace | Rother Wanderführer

Auf dem Friedensweg vom Vinschgau in die Dolomiten

18,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Rother wandelgids Sentiero della Pace | Rother Wanderführer
Regio
Uitgavedatum 2020
TaalDuits
Uitgever

Serie

ISBN

9783763345625

Categorie ,
2020 | Bergverlag Rother | RWG | 9783763345625
Extra titelinformatie

Deze Rother-wandelgids (zoals altijd in broekzakformaat) 'Sentiero della Pace - Op het Vredespad van Vinschgau naar de Dolomieten' beschrijft in detail alle 45 etappes van de Stilfser Joch naar Sexten en geeft interessante inzichten in een onbegrijpelijke oorlog in het midden van de Alpen. De auteur geeft gedetailleerde informatie over de etappes, overnachtingen, tips voor als je je hond meeneemt (dat kan kennelijk op deze route) en doet verstandige suggesties over welke etappes geschikt zijn als dagwandelingen of meerdaagse huttentochten, voor elke moeilijkheidsgraad.

De rotsen torenen omhoog, het uitzicht strekt zich uit over honderden kilometers, ergens klatert een kristalheldere bergbeek en wordt het fluiten van de marmotten een trouwe metgezel - iedereen die op een van de meer dan 30 panoramische toppen of passen van de Sentiero della Pace staat, zal verrukt zijn. Maar in het volgende moment loop je vol ontzag door een loopgraaf, of met een fakkel door een oorlogstunnel, dan wel verken je een vestingwerk uit de Eerste Wereldoorlog.

Dit historisch belangrijkste langeafstandswandelpad van Italië maakt indruk met zijn buitengewoon gevarieerde route over oude oorlogspaden uit de Eerste Wereldoorlog. Dit bijna 700 km lange'Vredespad' voert door zes verschillende Alpenregio's. Machtige gletsjers, bloeiende alpenweiden, ruisende watervallen, mooie bergdorpjes, in de zon glinsterende bergmeren en betoverende hutten - en dat alles in grotendeels solitaire Alpenregio's die rijk zijn aan levendige flora en fauna. Een absolute droom voor bergwandelaars!