Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Duitsland > Rother wandelgids Fernwanderweg E1 Deutschland Süd | Rother Wanderführer

Rother wandelgids Fernwanderweg E1 Deutschland Süd | Rother Wanderführer

18,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Rother wandelgids Fernwanderweg E1 Deutschland Süd | Rother Wanderführer
Regio
Uitgavedatum 2020
TaalDuits
Uitgever

Serie

ISBN

9783763345700

Gebied

Van Hameln naar Konstanz

Categorie ,
2020 | Bergverlag Rother | RWG | 9783763345700 | Van Hameln naar Konstanz
Extra titelinformatie

Te voet van de Oostzeekust naar de uitlopers van de Alpen op Europa's langste langeafstandswandelroute: De E1 biedt niet alleen onvergelijkbare wandelervaringen, maar laat ook de hele landschappelijke diversiteit van Duitsland zien. De nieuwe Rother wandelgids "Fernwanderweg E1 - Deutschland Süd" presenteert - in het bekende compacte formaat - het zuidelijke deel van Hameln in het Weserbergland tot Konstanz aan de Bodensee in 49 etappes.

Natuurlijke bossen, rivierdalen en middelgebergten - met de Feldberg in het Zwarte Woud als letterlijk hoogtepunt - worden doorkruist, evenals cultuurlandschappen en pittoreske vakwerkstadjes. Als contrast met de landelijke idylle kunt u de stadslucht opsnuiven in de metropool Frankfurt. Onderweg lijkt de E1 vaak op een openluchtmuseum: oplettende wandelaars kunnen bijvoorbeeld de overblijfselen van oude houtskoolovens of overblijfselen van de mijnbouw uit vroegere tijden zien.

Elke etappe van de E1 heeft een exacte routebeschrijving met kaartfragment, hoogteprofiel en afstandsinformatie. Daarnaast zijn er gedetailleerde gegevens over de noodzakelijke infrastructuur zoals bevoorrading, huisvesting en openbaar vervoer. De auteurs, Martin Marktl en Astrid Christ, zijn gepassioneerde langeafstandswandelaars met vele jaren ervaring, en hun beproefde tips helpen bij alle voorbereidingen, tot en met hoe je je rugzak het beste kunt inpakken. Daarnaast beschrijven ze ook de bezienswaardigheden die u onderweg niet mag missen.

De Rother wandelgids "Langeafstandswandelroute E1 - Duitsland Zuid" is een vervolg op het eerste deel, de wandelgids "E1 - Duitsland Noord: van Flensburg tot Hameln". De twee wandelgidsen samen beschrijven de ongeveer 2000 langeafstandswandelkilometers tussen de grens van Duitsland met Denemarken in het noorden en die met Zwitserland in het zuiden. Een Duitslandreis van een bijzonder soort!