Provence and Camargue | natuurreisgids

flora & fauna, geologie en geschiedenis, 24 routes

29,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Provence and Camargue | natuurreisgids
Regio
UitgavedatumApril 2020
TaalEngels
Gewicht0,46 kg
Uitgever

Serie

ISBN

9789491648168

Gebied

met La Crau, les Alpilles, Île Port Cros, Côte d'Azur, Mssif des Maures,

Pagina aantal

256

Formaat

211 x 151 x 16 mm

Categorie
April 2020 | 0,46 kg | Crossbill Guides Foundation / KNNV | Nature Guides | 9789491648168 | met La Crau, les Alpilles, Île Port Cros, Côte d'Azur, Mssif des Maures, | 256 | 211 x 151 x 16 mm
Extra titelinformatie

De Crossbill Gids voor de Provence en de Camargue omvat een verscheidenheid aan nationale parken en natuurreservaten in het zuidoosten van Frankrijk. Van de vogelrijke Camargue en de steppevlakte van La Crau volgt de gids de Côte d'Azur in oostelijke richting naar Nice en in het binnenland van de Provence tot aan de Mont Ventoux. Zoals alle Crossbill Gidsen beschrijft het boek het landschap, de ecologie, de flora en de fauna van de regio uitgebreid. Meer dan de helft van de gids is gereserveerd voor 24 gedetailleerde routebeschrijvingen en talrijke locaties, plus observatietips en algemene toeristische informatie. Onderwerpen die aan bod komen zijn :

- Landschapsgeschiedenis
- Ecosystemen
- Geologie
- Flora en Fauna
- Waar vogels te bekijken
- Het vinden van vlinders, libellen, reptielen, orchideeën en andere wilde bloemen
- 24 gedetailleerde routes met observatietips en 20 locatie-beschrijvingen

De prachtig geïllustreerde Crossbill Guide Provence en Camargue helpt je deze rijkdom zelf te ontdekken.

Auteur Dirk Hilbers is de oprichter en directeur van de Stichting Crossbill Gidsen. Dirk is al sinds zijn jeugd geïnteresseerd in de natuur en is al vele jaren actief in het NJN, de Nederlandse jongerenorganisatie voor veldbiologie. Tijdens zijn studie ecologie aan de Universiteit van Nijmegen kwam Dirk erachter dat hij zich wilde richten op natuurbehoud. De grootste uitdaging daarbij was het overbruggen van de kloof tussen natuurbescherming en het grote publiek. Het opvallende gebrek aan informatie over de waarde van de belangrijkste natuurgebieden in Europa (Natura 2000) was een bijzondere stimulans om de Crossbill Guides Foundation op te richten.