Kaarten en gidsen > Voor in huis & kantoor > Reisverhalen > Azië > Oost-Azië > Japan > Over het Japanse Klooster Kozan-ji en de beroemde dierentekeningen | Cees Nooteboom

Over het Japanse Klooster Kozan-ji en de beroemde dierentekeningen | Cees Nooteboom

met foto's van Simone Sassen

19,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Over het Japanse Klooster Kozan-ji en de beroemde dierentekeningen | Cees Nooteboom
Regio
UitgavedatumMei 2021
Uitgever

ISBN

9789083089898

Auteursnaam

Cees Nooteboom

Categorie
Mei 2021 | Koppernik | 9789083089898 | Cees Nooteboom
Extra titelinformatie

De talloze reizen van Cees Nooteboom hebben hem vaak naar Japan geleid, een land dat hem met zijn tegenstelling tussen de opzichtige en hectische moderne consumptiewereld en de stille afzondering van de boeddhistische tempelwereld blijft fascineren.
De tempel Kozan-ji, zijn huidige reisdoel, ligt in het noorden van Kyoto en herbergt onder andere de daar ontstane rollen met tekeningen van speelse dieren uit de vroege dertiende eeuw. De afbeeldingen van padden, kikkers, apen en andere dieren, die met menselijke kenmerken zijn uitgebeeld, zijn door verschillende kunstenaars gemaakt. Ze laten op tot elf meter lange, van rechts naar links te lezen beeldverhalen de dieren zien bij het baden, bij het aanbidden van Boeddha, bij een begrafenis of bij een gevecht en gelden als de eerste stripfiguren in de geschiedenis van de literatuur.

Cees Nooteboom (1933) is schrijver, essayist en dichter. Hij debuteerde in 1955 met Philip en de anderen en schreef talloze romans, essay- en dichtbundels. Voor zijn veelzijdige oeuvre ontving hij onder meer de Constantijn Huygens-prijs, de P.C. Hooftprijs en de Prijs der Nederlandse Letteren. In 2019 verscheen de dichtbundel Afscheid en in 2020 werd hij onderscheiden met de prestigieuze Spaanse oeuvreprijs El Premio Formentor de las Letras.

Met foto's van Simone Sassen en de complete eerste rol met dierentekeningen.