Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Benelux > Nederland > Oost Nederland > Gelderse IJssel en Achterhoek > Oude Bondswandelweg van Arnhem naar Zutphen, Deventer en Winterswijk

Oude Bondswandelweg van Arnhem naar Zutphen, Deventer en Winterswijk

Te Voet met Boswachter Ellen

21,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Oude Bondswandelweg van Arnhem naar Zutphen, Deventer en Winterswijk
Regio ,
Uitgavedatum 2023
Uitgever

ISBN

9789081571586

Auteursnaam

Ellen Luijks

Categorie ,
2023 | Natuurportret | 9789081571586 | Ellen Luijks
Extra titelinformatie

Goed verzorgde wandelgids met gedetailleerde kaarten, routebeschrijvingen, en wetenswaardigheden over de streek en de plaatsen waar je doorheen loopt. Het is een reconstructie van de Gelderlandroute uit 1915, toen de tweede Lange Afstandwandelroute van Nederland.

Ellen Luijks: "Wandelen over de Veluwezoom en de Achterhoek is genieten. Vergezichten, landgoederen en het coulisselandschap in deze streek maken voor mij dit een van de mooiste wandelingen die ik maakte de afgelopen tijd. In 240 kilometer neem ik je mee door een groot gedeelte van de provincie Gelderland.

Nadat we het lommerrijke Arnhem met haar vele parken hebben verlaten dwalen we urenlang door Nationaal Park de Veluwezoom. Heidevelden, sporen van wilde zwijnen, oog in oog staan met een roedel edelherten, de Veluwe is een feest voor de wandelaar. Na een bezoek aan het mooie landgoed Middachten laten we de Veluwe achter ons en slingeren we door de IJsseluiterwaarden naar de Achterhoek. Na een warme begroeting in de Hanzestad Doesburg rijgt de route het ene na het andere landgoed in de Achterhoek aan elkaar om in Deventer uit te komen. Landgoederen als Keppel, Enghuizen, Hackfort, Vorden, Ruurlo, Ampsen en vele andere passeren de revue. Je wandelt door het typische Achterhoekse coulisselandschap met weidsheid, beukenlanen, scholtenboerderijen en bosjes.

Bij Almen kun je kiezen of je de wandelweg naar Zutphen of Deventer vervolgt. Beide de moeite waard. Je kunt natuurlijk ook eerst naar de ene stad wandelen en daarna naar de andere. Eerder op de route heb je ook al een keuze kunnen maken. Net voor Hummelo kun je koers zetten naar Winterswijk, naar het Nationaal Landschap. Uiteraard is ook dit traject omgeven door landgoederen, gezellige plaatsjes en cultuurhistorie."