Oneindig Zwart | Roelant Meijer

Bijzondere uitgave (oplage 100 stuks) over een expeditie in IJsland

32,00

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Oneindig Zwart | Roelant Meijer
Regio
Uitgever

ISBN

9789081722124

Formaat

122 x 167 x 14 mm, hardback

Categorie ,
Tegenwind | 9789081722124 | 122 x 167 x 14 mm, hardback
Extra titelinformatie

Prachtig verzorgd kunstboekje (compact formaat van ca. 12 bij 14 cm), mooi gebonden, met vele bijzondere foto's van het toch al opmerkelijke IJslandse landschap. We volgen Roelant Meijer bij zijn expeditie door een lavawoestijn. Hier en daar staan er stukjes proza in het boek en lezen we ook over de praktische aspecten van het vertoeven in dit onherbergzame landschap. Voor liefhebbers van IJsland én van bijzondere boekdrukkunst.

Roelant Meijer:

'Oneindig zwart' gaat over een expeditie door de Odadahraun lavawoestijn. Een gebied zonder wegen, zonder begroeïing. Het bestaat enkel uit zwarte lavabrokken met scherpe randen in chaotische formaties en puinvelden. In deze leegte is slechts op één plek water te vinden. Ik heb deze vlakte en bergen te voet in zeven dagen doorkruist. 'Oneindig zwart' is een verslag daarvan.

Wanneer je loopt, word je een met het landschap. Je kan niet anders. Het landschap is een eigen entiteit die verhalen bevat, en die verhalen van het landschap worden voelbaar onderweg en jij wordt deel van dat landschap. De leegte, de afwezigheid van kleur, biedt ruimte aan bespiegelingen en een intensieve ervaring van het onderweg zijn. Daarin ligt ook de schat verborgen: de schoonheid van kleine details in deze woeste omgeving. In de leegte valt veel te ontdekken.

Het boek weerspiegelt het zwarte landschap: zo zijn de de zwart-wit foto's gedrukt op grijs papier, zit er tussenbladen in waar ik in boekdruk zwarte bodemstructuren op zwart gedrukt heb.'