Vandaag geopend van tot uur
  1. Openingstijden
  2. MaandagGesloten
  3. Dinsdag10:15 / 18:00
  4. Woensdag10:15 / 18:00
  5. Donderdag10:15 / 18:00
  6. Vrijdag10:15 / 18:00
  7. Zaterdag10:15 / 17:00
  8. Zondag12:30 / 16:30

14 maart 2014: lezing Dolomieten: bergen als bunkers

14 maart 2014: lezing Dolomieten: bergen als bunkers

Om 19.30 uur in De Noorderzon, toegang gratis

Dolomieten: bergen als bunkers
Wandelen op en in de restanten uit de Eerste Wereldoorlog

door Jonathan Vandevoorde (hoofdredacteur Bergen Magazine)

Tijdens de ‘Grande Guerra’ (1915-1918) werd in de Dolomieten de eerste (en laatste) hooggebergteoorlog uit de geschiedenis uitgevochten. Jonathan Vandevoorde neemt je mee op een sportieve tocht door de meest ontzagwekkende locaties in de Italiaanse Dolomieten rond Sexten en Cortina d’Ampezzo, waar de strijd tussen Oostenrijkse en Italiaanse troepen blijvende sporen in het landschap heeft achtergelaten die lopend of klauterend te bereiken zijn. Let wel: sommige beelden zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Over de spreker
Jonathan Vandevoorde (www.eenbergwerk.nl) is bergwandelfilosoof en oprichter/hoofdredacteur van het toonaangevende tijdschrift Bergen Magazine (www.bergenmagazine.be). In het laatste decennium van de vorige eeuw migreerde deze geboren Vlaming via New York, Los Angeles, Tokio en Brugge naar Nederland om – naar eigen zeggen – ‘toch maar weer dichter bij de bergen te kunnen zijn’. Zijn reportages verschijnen in diverse media in Nederland en Vlaanderen.

Kleine lettertjes: sommige beelden zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
De spreker is niet aansprakelijk voor eventuele lichamelijke of geestelijke schade die in verband zou kunnen gebracht worden met het bijwonen van deze spannende lezing.

NieuwsArchief

Ontdek meer

in onze collectie

CD's en DVD's
De wereld aan CD's

De Noorderzon heeft cd’s met muziek uit alle windstreken. Klik hier voor het assortiment.

Trage paden
Trage paden, dé wandelkaart

Onze eigen topografische wandelkaartenserie: grote samengestelde bladen, 1:25.000, op scheurvast materiaal. Hoogwaardige cartografie, vele wandelroutes ingetekend.