KP-2511 Ausoniusweg | Kompass wandelkaart 1:50.000

Routekaart: door de Hunsrück van Bingen naar Trier

9,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
KP-2511 Ausoniusweg | Kompass wandelkaart 1:50.000
Regio
Uitgavedatum 2020
Uitgever

Serie

ISBN

9783990442548

Categorie ,
2020 | Kompass Wandelkaarten | Kompass Duitsland | 9783990442548
Extra titelinformatie

Gepastificeerde leporello wandelkaart (harmonicagevouwen) van de Ausoniusweg, een route over de Hunsrück. De duidelijk ingetekende route gaat van Trier naar Bingen. De andere kant van de kaart geeft enige toeristische streekinformatie (alleen in het Duits). Overnachtingsmogelijkheden en andere praktische details staan met symbolen op de kaart. De kaart wordt aangeboden in een kartonnen hoes.

Ausonius was een Romeinse geleerde die in 368/369 na Christus op Romeinse wegen door de Hunsrück naar Trier aan de Moezel reisde in het kielzog van keizer Valentinianus na een Alemannische veldtocht vanuit Bingen aan de Rijn. Hij schreef zijn reisimpressies op in het werk "Mosella", nog steeds de oudste reisbeschrijving van een Duits landschap.

De Ausonius-wandelroute, die deels nog op de oorspronkelijke route van de voormalige Romeinse weg ligt, laat vandaag de dag op sommige plaatsen zien hoe de Romeinen wegen hebben aangelegd: kaarsrecht en niet altijd even comfortabel voor mens en paard.

Op de Ausoniusweg steekt u in 6 dagetappes de Hunsrück over van Bingen naar Trier (of andersom zo u wilt).
Het gaat door bossen en over weilanden met verreikende uitzichten, bijvoorbeeld vanaf kasteel Klopp in Bingen of de Ohligsberg boven het Rijndal of de gereconstrueerde Romeinse toren bij Dill. Delen van de oorspronkelijke route kunnen in de buurt van Kirchberg of in de buurt van Horbruch worden bewandeld. En onderweg zijn er Romeinse dingen te zien zoals de Romeinse spelen (replica) in de Ausoniushütte, de indrukwekkende tentoonstellingsstukken in het Archeologiepark Belginum en natuurlijk de Romeinse monumentale gebouwen in Trier, de oudste stad van Duitsland.