Italië

Kaart en gidsen voor Toscane, Umbrië, de Marken

Op deze pagina vind je de kaarten van de Italiaanse regionen Toscane, Umbrië en de Marken, allen gelegen in midden Italië van west naar oost. Toscane is de bekendste regio van de drie, en ligt aan de westkust tegen de Middellandse Zee aan. Met steden als Florence en Pisa is deze regio een ware schatkist. Ook de wijn uit deze regio is over de gehele wereld een favoriet, net als rest van de keuken! Het Italiaanse gebergte de Apennijnen loopt rechtstreeks door deze regio, wat voor de nodige wonderbaarlijk mooie natuurgebieden zorgt. Ontdek Midden-Italië met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van Toscane? Lees onderaan deze pagina verder om kom langs in de winkel!

Resultaat 1–24 van de 109 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Toscaanse natuur

Het Toscaanse platteland wordt gekenmerkt door prachtige glooiende heuvels bedekt met wijngaarden. Fantaseer dat je geniet van je avondeten in een pittoresk Toscaans restaurantje aan de rand van een dorpje, uitkijkend over de zon die achter de heuvels zakt, met een glas van de lekkerste wijn uit de regio in je hand. Een perfecte vakantie!

Het is echter niet alleen maar glooiend heuvellandschap: Toscane heeft ook een langgestrekte prachtige zeekust. Langs de zee vind je prachtige rotsen met goudgele zandstranden, en uiteraard helpt de diepblauwe Middellandse Zee mee om het prachtplaatje compleet te maken. In het zuiden van Toscane ligt het regionale beschermde park Maremma. Dit betoverend mooie park ligt aan de kust, en de heuvels zijn volledig bedekt met een zeer dicht pijnbomenbos. In het gebied liggen ook nog moerassen en de mooie rivier de Ombrone. Geniet van de Toscaanse natuur met een kaart van de Noorderzon! Doordat de bergen niet zo hoog zijn, zijn ze des te meer bereikbaar te voet! Neem je wandelkaart mee en ga op pad. Je kan ze zelfs ook op fietsen! Daag jezelf uit en onderneem een fietstocht door de Apennijnen! Neem wel de juiste fietskaarten mee!

Kaarten van de midden–Italiaanse steden

Zoals veel Italiaanse steden, zijn ook de steden in midden Italië een werkelijke tocht door het verleden. Voornamelijk Romeinse overblijfselen sieren de steden en dorpen in deze regio en zijn grote trekpleisters voor Toscane en Umbrië. Wie Florence van boven bekijkt ziet een middeleeuwse stad met hoge torens en prachtige oranje daken. Er zijn niet alleen Romeinse overblijfselen: Florence was de belangrijkste Italiaanse Renaissancestad, wat ervoor heeft gezorgd dat de stad vol staat met gebouwen en kunst uit deze tijd. Door de stad heen staan tientallen historische paleizen, kerken en musea. Meest kenmerkend zijn de Ponte Vecchio, kunstmuseum Uffizi en de kathedraal van Florence.

Pisa

Pisa is uiteraard vooral bekend vanwege de scheve toren, maar er is nog zo veel meer. Neem bijvoorbeeld het grote plein van de stad, de Piazza dei Miracoli. Dit plein wordt zelfs gerekend tot de meest toonaangevende middeleeuwse kunst ter wereld! Daarnaast ligt de stad aan zee, en zeker vlak buiten de stad zijn er prachtige stranden. Pisa, Florence en de andere steden van midden-Italië ontdek je met een stadskaart van de Noorderzon!