Kaarten en gidsen > Europa > Duitsland > West-Duitsland > Sauerland, Münsterland, Teutoburger Wald
West-Duitsland

Kaart en gidsen voor Sauerland, Münsterland, Teutoburger Wald

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het Ruhrgebied en Sauerland, net over de Nederlandse grens in Duitsland ter hoogte Gelderland en Limburg. Het Ruhrgebied is een zeer stedelijke regio, met steden zoals Düsseldorf, Dortmund, Keulen en Duisburg allemaal vlak bij elkaar. De steden zijn geconcentreerd rondom de Rijn en deze rivier stroomt dan ook als hoofdader door de meeste steden in het Ruhrgebied. Iets ten oosten van dit stedelijke gebied kom je in het Sauerland, een prachtig glooiend natuurgebied, vol met stuwmeren, riviertjes, bossen en leuke dorpen! Ontdek het Sauerland en het Ruhrgebied met kaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 64 resultaten wordt getoond

Kaarten van het Ruhrgebied

Na de tweede wereldoorlog was het Ruhrgebied het absolute industriële centrum van West-Duitsland, en floreerde de regio die van groot economisch belang was voor heel Europa. Steden zoals Keulen en Düsseldorf groeide uit tot grote industriesteden, en hoewel de industrie grotendeels verdwenen is, zijn deze steden nog steeds belangrijke economische centra, maar ook erg leuk om te bezoeken! De Dom van Keulen is wereldberoemd, en de brede Rijn met bijbehorende boulevards zorgt voor een gezellige sfeer in deze steden.

Keulen was een zeer religieuze stad. Dit zie je terug in de twaalf stuks basilieken die de stad telt, een zeer bijzonder aantal. Ontdek ze allemaal met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van Sauerland

Het Sauerland is een populair ontspanningsgebied voor de stedelingen uit het Ruhrgebied, en met reden! Dit mooie glooiende landschap biedt volop mogelijkheden. Fiets-, wandel- en zwemmogelijkheden zijn rijkelijk aanwezig. Mooie bossen worden afgewisseld met stuwmeren en riviertjes die meanderend door het natuurgebied lopen, tussen de heuvels door. In de winter zijn de heuvels besneeuwd, waardoor het wandelen en zwemmen wordt ingeruild voor skiën, snowboarden en langlaufen! Verken dit veelzijdige gebied met kaarten van de Noorderzon, en mis niets van dit leuke gebied!