Kaarten en gidsen > Europa > Zuid-Europa / Middellandse Zee > Portugal > Noord en Midden-Portugal, Lissabon
Portugal

Kaart en gidsen voor Noord en Midden-Portugal, Lissabon

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het oude Lissabon en Noord-Portugal. Het noorden van Portugal heeft een behoorlijk andere uitstraling dan de Algarve in het zuiden, met onder andere veel meer begroeiing, hogere bergen en meer water. In het noorden van Portugal, tegen de Spaanse regio Galicië aan, valt veel regen in vergelijking met het zuiden van Portugal. Ook vind je hier verscheidene natuurparken zoals het prachtige Parque Natural de Montesinho, waar de wildernis vrij spel heeft. Lissabon, de hoofdstad van Portugal, staat bekend om haar unieke brug over de Taag, het Mosteiro dos Jerónimos en het Castelo de São Jorge! Ontdek Noord-Portugal en Lissabon met kaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 51 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Noord-Portugese natuur

In de introductie benoemden we al even het Parque Natural de Montesinho, tegen de Spaanse grens aan. Dit prachtige park staat vol met uitgestrekte weides, leuke bergriviertjes en diepe bossen die nog door veel bijzondere dieren bewoond worden, zoals wolven, beren, lynxen en genetkatten! Door Montesinho en het naburige natuurreservaat Peneda-Gerês lopen meerdere wandelpaden die met zorg zijn uitgezet om de natuur te beschermen. Ontdek de unieke natuur van Noord-Portugal met wandelkaarten van de Noorderzon!

Elk stukje Europa heeft zijn eigen bijzonderheden, en Noord-Portugal is daar geen uitzondering van. De bovengenoemde natuurparken zijn slechts het topje van de ijsberg! Iets verder naar het zuiden ligt het Serra da Estrela nationaal park; het grootste natuurgebied van Portugal. Dit natuurgebied is duidelijk warmer en droger dan helemaal in het noord van het land, wat weer zorgt voor andere trekpleisters! Haal nu jouw kaart van Noord-Portugal en verken dit gebied zelf!

Kaarten van Lissabon

Een stedentrip naar Portugal wordt alsmaar populairder, en met reden! Vooral de steden Porto en Lissabon zijn in trek. Lissabon ligt aan de monding van de rivier de Taag, die een grote baai heeft gecreëerd bij de Portugese hoofdstad. Over deze baai ligt de bekende grote brug de ‘Ponte 25 de Abril’ die wel doet denken aan de Golden Gate brug in San Francisco. De stad is meer dan 3000 jaar geleden gesticht door de Griekse held Odysseus, waarna het een Romeinse vestiging werd. Hedendaags is Lissabon ook bekend om de traditionele fadomuziek die nog regelmatig wordt gespeeld een restaurants in de stad. Ruim 250 kilometer noordwaarts ligt Porto, de 3e stad van Portugal na Vila Nova de Gaia. Uiteraard bekend om de Portwijn die exclusief uit deze regio komt, is Porto een besliste must-see tijdens een bezoek aan Portugal. Met een kaart in de hand verken je deze stad het beste, en weet je zeker dat je niets mist, zoals bijvoorbeeld de hooggelegen Sé kathedraal. Zowel Lissabon als Porto staan vol met UNESCO-werelderfgoederen, en zijn unieke plekken waar wereldgeschiedenis is geschreven.

Blogs over Noord en Midden-Portugal, Lissabon
Blogs over Kaarten en gidsen