Kaarten en gidsen > Europa > Benelux > Nederland > Groningen & Drenthe
Nederland

Kaart en gidsen voor Groningen & Drenthe

Op deze pagina vind je kaarten en gidsen van onze noordelijke provincies: Groningen en Drenthe. Deze provincies zijn tegelijkertijd de minst bevolkte, en dat geeft de natuur meer ruimte! Zo is de Drentse Aa het grootste natuurpark van Nederland. Deze twee provincies grenzen allebei aan Duitsland in het oosten en Friesland in het westen. Drenthe grenst aan Overijssel in het zuiden en Groningen wordt begrensd door de bijzondere Waddenzee. Groningen en Drenthe ontdek je met een kaart van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van deze provincies? Kom snel langs in onze winkel of lees onderaan deze pagina verder!

Resultaat 1–24 van de 56 resultaten wordt getoond

Kaarten van Groningen

De enige grote stad van Groningen is de gelijkgenaamde hoofdstad van de provincie. Groningen-Stad, een echte studentenstad, heeft veel te bieden aan cultuur en mooie architectuur. Denk bijvoorbeeld aan de Martinitoren, het Goudkantoor en het stadshuis. Groningen heeft echter nog veel meer prachtige parken, kerken en musea. Buiten de stad kom je al snel in het platteland. In het noorden licht de Waddenzee, het prachtige vogelparadijs. Eerst kom je echter door de duinen, waar je geweldig kan uitwaaien en genieten van de verse zeelucht. Vlakbij de kust liggen tientallen dorpjes, waarvan onder andere Pieterburen, waar je de zeehondencrèche kan bezichtigen. Zeehonden zijn vanzelfsprekend ook te spotten op het strand, met name op het Waddeneiland dat ook bij Groningen hoort: Schiermonnikoog.

De Groningse Waddenzee is een waar vogelparadijs, waar men regelmatig bijzondere vogels kan treffen zoals visdieven en strandlopers. Er zijn tientallen verschillende en zeldzame vogelsoorten te zien in dit gebied, en roofvogels horen daar ook bij! Groningen ontdek je met een kaart van de Noorderzon!

Kaarten van Drenthe

De hoofdstad van Drenthe, Assen, is een relatief kleine stad van krap 70.000 inwoners, maar er valt genoeg te beleven! Leuke kerken, musea en evenementen zijn belangrijke trekpleister voor deze stad. Een van de bekendste kenmerken van de provincie Drenthe zijn natuurlijk de 52 Hunebedden die er staan, die onder andere in het natuurpark de Drentse Aa staan. Dit prachtige gebied is het grootste natuurpark van Nederland, op de Oosterschelde na. Het riviertje de Aa, dat toevallig alleen maar zo heet in de provincie Groningen, stroomt met een grote hoeveelheid meanders dwars door het natuurgebied heen. In het gebied kan men uiteraard geweldig wandelen en fietsen. Neem dus wel een goede wandelkaart of fietskaart mee! In het natuurpark vindt men bossen, graslanden, heide en kleine watertjes. Van alles wat dus!