Kaarten en gidsen > Europa > Benelux > Nederland > Friesland & De Waddeneilanden
Nederland

Kaart en gidsen voor Friesland & De Waddeneilanden

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Friesland, de meest platte provincie van Nederland is ook een van de mooiste! Ontdek dit prachtige landschap met de Friese kaarten van de Noorderzon. Men kent Friesland vooral van uitgestrekte boerenlandschappen, kanalen, riviertjes en meren. Water speelt ongetwijfeld een hoofdrol in Friesland, maar ook in het noorden van het land zijn er bossen en zelfs heuveltjes. Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie, is een prachtige oude stad met een bruisend centrum. Geniet van de overheerlijke horecagelegenheden aan de Nieuwestad. Vergeet ook de leuke havenstadjes Harlingen en Lemmer niet. Bovendien horen een deel van de Waddeneilanden en de Waddenzee zelf ook bij Friesland! Lees onderaan deze pagina verder over kaarten van Friesland, of kom langs in onze winkel!

 

Resultaat 1–24 van de 75 resultaten wordt getoond

De Friese steden

Leeuwarden is het echte centrum en de enige grotere stad binnen de provincie Friesland. Dit kan je terugzien aan de hoeveelheid studenten die hier zijn, maar ook aan de prachtige grachten van de stad en de vele oude gebouwen, veelal uit de 19e eeuw. Een andere trekpleister van de stad is onder andere het keramisch museum het Princessehof, gevestigd in een oud stadspaleis en gebouwd voor de 17e -eeuwse prins Friso. Heerenveen is de sporthoofdstad van de provincie, waar men onder andere de beste schaatsbaan van Nederland vindt. Ook het Parkgebied Oranjewoud is absoluut een bezoek waard! Verder naar het zuidwesten, tegen de grens met Overijssel en Flevoland, ligt Lammer, een klein stadje maar zeer populair. De plaats ligt middenin natuurgebied de Friese meren en grenst aan het IJsselmeer, wat ervoor zorgt dat je er perfect kan zeilen! Ook langs het IJsselmeer, maar dan noordwaarts ligt Harlingen. Vanuit dit mooie havenstadje vertrekt de boot naar Terschelling! Verken de Friese steden met een stadskaart van de Noorderzon in de hand!

Kaarten van de Friese Natuur

Het platte landschap met veel water van Friesland leent zich ideaal voor twee activiteiten: Zeilen en fietsen. Door de hele provincie heen liggen prachtige boerenvelden, meren en ook bossen. Met de fietsroutes door bijvoorbeeld de Friese Meren en langs de Alde Feanen kom je tijd te kort om alles te zien. Ook het Lauwersmeer tegen de grens met Groningen is zeer populair en bewonderingswaardig. Behalve fietsen kan men vanzelfsprekend ook goed wandelen door de Friese natuur en langs alle dorpjes. Wist je dat bijna alle Friese dorpjes een bijzonder hoge kerktoren hebben? Ga ze allemaal langs met een fietskaart of wandelkaart op zak!

Kaarten van de Waddeneilanden

Vanuit Harlingen vertrekt de boot naar Terschelling en Vlieland, en voor een bezoek aan Ameland vertrek je uit Holwerd. De Waddeneilanden zijn unieke biotopen van het Nederlandse landschap, en zijn beslist anders dan enige andere plek in Nederland. Zeker Vlieland en Ameland zijn zeer rustig, waardoor je vrijuit kan genieten van de natuurlijke elementen. Op het wat meer toeristische Terschelling kan men genieten van de meer dan 70 kilometer aan fietspaden die rondom het eiland liggen, en in de hoofdplaats West-Terschelling vindt men verscheidene musea, winkels en andere bezienswaardigheden. Alle drie de eilanden hebben aan de noordkant een zeer uitgestrekt strand, waar men regelmatig zeehonden kan spotten. Haal met meest uit jouw bezoek aan de Waddeneilanden met een kaart van de Noorderzon!