Kaarten en gidsen > Europa > Frankrijk > Centraal-Massief, Languedoc > Dordogne, Creuse, Corrèze, Lot
Centraal-Massief, Languedoc

Kaart en gidsen voor Dordogne, Creuse, Corrèze, Lot

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van de prachtige zuidwestelijke Franse regio de Dordogne. De Dordogne is een regio met een mooi glooiend landschap dat afgewisseld wordt met leuke riviertjes, dorpen en kleine steden. De prefectuur van de regio staat in Périgueux, met zo’n 30000 inwoners. Één van de belangrijkste trekpleisters voor de regio is uiteraard kasteel Castelnaud, een 13e-eeuws kasteel met een lange, uitgebreide historie. Verder bezoek je de Dordogne voor de unieke grotten, het dorpje Salat voor heerlijke plaatselijke producten en natuurlijk het prachtige natuurpark Périgord Limousin. Ontdek alles wat de Dordogne te bieden heeft met kaarten van de Noorderzon! Haal nu jouw kaart of gids en haal het meeste uit jouw vakantie naar de Dordogne!

Resultaat 1–24 van de 57 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Dordogne

Als een van de populairste toeristische regio’s van heel Frankrijk heeft de Dordogne natuurlijk wel wat te bewijzen. En dat doen ze! Deze regio heeft voor ieder wat wils! Denk aan geweldige wandelingen door het prachtige glooiende landschap. Geniet van de sprankelende riviertjes, neem een duik of klim juist bovenop de heuvel voor een uniek uitzicht! Steek je wandelkaart bij je en ga op pad. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor fietsers! Het harmonieuze landshap leent zich uitmuntend voor fietsers. Met de fietskaarten van de Noorderzon ontdek je de beste routes!

Deze routes leiden je bijvoorbeeld langs de rivier de Dordogne en langs de honderden kastelen in de regio. De Dordogne was een belangrijk strijdtoneel tijdens de Frans-Engelse oorlog, waardoor er wel 1000 kastelen zijn gebouwd in de regio.

De Dordogne is een regio met millennia oude historie, wat je onder andere terug kan zien in de rotstekeningen bij de grotten van Pech-Merle. Ook het prehistorisch museum in Eyzies is een ervaring op zich!

In het noorden van de Dordogne ligt het grote natuurgebied Périgord Limousin, een eeuwenoud natuurgebied waarvan het hart nog relatief ongerept is. In het centrum van het park leven vele unieke doorsoorten, waaronder otters, bosuilen en veel andere unieke vogels. De paden in het park zijn goed bewegwijzerd en tezamen met wandelkaarten weet je zeker dat je al het moois van dit park verkent! Er zijn veel (natuur)campings gecreëerd in dit park. Zoek de leukste uit met campinggidsen van de Noorderzon!

Kaarten van het westelijke Centraal Massief

De landschappen van het westelijke Centraal Massief zijn voornamelijk goed vergelijkbaar met dat van de Dordogne: veel kleine en middelgrote rivieren die door een prachtig glooiend landschap hun weg naar hun uitmonding vinden, omgeven door heuvels, lage bergen, graslanden en kleine bossen. Ook in de departementen Lot, Creuse en Corréze vind je vele kastelen en prachtige oudheid.

Ontdek deze prachtige regio met kaarten van de Noorderzon!