Kaarten en gidsen > Fietsen > Internationale fietsroutes

Internationale fietsroutes

De tijd ligt nog niet zo heel ver achter ons dat als je een grote internationale fietstocht ambieerde, je op pad ging met niet meer dan een paar (niet zo gedetailleerde) wegenkaarten en eventueel een reisgids. Het kon ook nog: de wegen waren nog niet zo druk met voorbijrazend autoverkeer en je tent mocht je praktisch bij iedere boer wel opzetten. Tijden zijn veranderd: het autoverkeer is bijna (!) alomtegenwoordig en onze boeren zijn misschien wat kritischer wie ze op hun erf toelaten. Daarom is het handig dat er tegenwoordig zoveel fietsroutes bestaan en gedocumenteerd in handige gidsjes, gemaakt voor en beproefd tijdens de praktijk van het onderweg zijn.

Resultaat 1–24 van de 237 resultaten wordt getoond

Toelichting bij ons assortiment Internationale Fietsroutes

Reuze handig: iemand heeft voor jou al het denkwerk en onderzoek gedaan wáár de mooiste trajecten zijn, met het minste autoverkeer. Daarbij meestal onnodig veel reliëf omzeilend. Ondertussen verschaft hij je ook nog de nodige praktische informatie, zodat je weet waar je de volgende avond je tent kan opslaan of een andere overnachting kan vinden. Om het compleet te maken voorziet hij je ook nog van wat leuke wetenswaardigheden omtrent de plaatsen die je bezoekt. Uiteraard bevatten (de meeste!) gidsen ook het benodigde kaartmateriaal.

Er zijn inmiddels zelfs routes van wel meerdere duizenden kilometers, in alle richtingen! Maar er zijn ook genoeg routes met meer behapbare afstanden voor een gemiddelde fietsvakantie, vooral van de ons omringende landen. Stichting ReCreatief Fietsen, Pirola, Europafietsers, BenjaminseKettler/Cyklos en Bikeline (de laatste twee voornamelijk Duitstalig), zijn zo wat namen die u daarbij in uw achterhoofd kunt houden. Zoals gezegd: al deze series hebben ook gedetailleerde kaarten in hun gidsjes opgenomen, die hoeft u dus niet meer afzonderlijk te kopen. Al blijven goede overzichtskaarten altijd handig, maar die hoeven dus niet zo gedetailleerd te zijn.