Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelgidsen > Europa > Frankrijk > Noordoost-Frankrijk > Franse Jura > GR-5 | TG-512 Grande Traversée du Jura | wandelgids GR5 *

GR-5 | TG-512 Grande Traversée du Jura | wandelgids GR5 *

14,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
GR-5 | TG-512 Grande Traversée du Jura | wandelgids GR5 *
Regio
Uitgavedatum 2019
Uitgever

Serie

ISBN

9782751403163

Categorie
2019 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751403163
Extra titelinformatie

Wandelgids Jura. Tour du Pays de Montbeliard, GR-5 door de Jura (van de Vogezen tot Culoz, ten ZW van Geneve), en de Grande Traversée du Jura (die grotendeels gelijk loopt met de GR-5). Klik hier voor een overzicht van alle GR5 wandelgidsen (en meer).


De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.