Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Frankrijk > Noordoost Frankrijk > Franse Jura > GR-5/E2 traject 6: Jura (St-Hippolyte – Nyon) wandelgids GR5

GR-5/E2 traject 6: Jura (St-Hippolyte – Nyon) wandelgids GR5

19,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
GR-5/E2 traject 6: Jura (St-Hippolyte – Nyon) wandelgids GR5
Regio
Uitgavedatum 2021
Uitgever

ISBN

9789083086958

Categorie , ,
2021 | De Wandelende Cartograaf | 9789083086958
Extra titelinformatie

Omdat de Franse topoguides niet altijd verkrijgbaar zijn, en omdat verschillende wandelaars op zoek zijn naar Nederlandstalige routebeschrijvingen, is Mathie Hoenjet, 'De wandelende cartograaf', begonnen met het ontwikkelen van deze wandelboekjes (gebaseerd op zijn vakanties). Zijn wandelboekjes zijn Nederlandstalig, voorzien van GPS-coördinaten, redelijke kaarten (het routeverloop staat met een dikke zwarte lijn hierop ingetekend), hoogteprofieletjes en natuurlijk informatie over winkels, attracties en overnachtingsmogelijkheden. Voor dit laatste heeft www.degr5telijf.nl een actuele lijst met adressen en telefoonnummers beschikbaar.

De etappes zijn natuurlijk vrij in te delen, maar de begin/eindpunten zijn vaak zo gekozen dat ze bij campings liggen. De lengte per etappe is variabel maar komt uit op ongeveer 20 à 25 km per dag. Per boekje worden ongeveer 10 etappes beschreven. Wandelaars die zich vooral met de kaarten oriënteren (in plaats van met de routebeschrijving) kunnen naar onze smaak beter gebruik maken van de Franse gidsen (indien leverbaar!), deze maken gebruik van de veel betere topografische kaarten, en de route-intekening is wat bescheidener, zodat ook beter te zien is op wat voor type pad de route loopt.