Boer doet leven

Portretten van landschapsboeren

25,00

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Boer doet leven
Regio
UitgavedatumNovember 2020
Uitgever

ISBN

9789462262522

Pagina aantal

240

Auteursnaam

Berno Strootman, Caspar Janssen, Jantien de Boer

Formaat

17 x 24 cm

Categorie
November 2020 | Lecturis | 9789462262522 | 240 | Berno Strootman, Caspar Janssen, Jantien de Boer | 17 x 24 cm
Extra titelinformatie

De Nederlandse landbouw staat op een keerpunt. Steeds meer mensen beseffen dat het echt anders moet: duurzamer, met meer aandacht voor biodiversiteit, dierenwelzijn en het landschap. De roep om een landbouw die zorgvuldig omgaat met de kwaliteit van water, bodem en lucht wordt groter. Veel boeren willen best mee in die ontwikkeling, maar zijn onderdeel van een complex systeem dat veranderen moeilijk maakt. Toch zijn er overal in ons land al pioniers die aantonen dat het kan. Vernieuwers die niet alleen voedsel produceren maar ook een aantrekkelijk landschap.

In dit boek staan deze landschapsboeren in de schijnwerpers. Twintig boeren, geportretteerd in de landschappen die ze produceren, vertellen in dit boek een positief, hoopvol en inspirerend verhaal. Zij zijn voorlopers die bloemrijke akkerranden, houtwallen, heggen en hagen rol geven in hun bedrijfsvoering. Met volop kansen voor insecten, vogels én mensen.

Het Nederlandse landschap mag dan vooral onder invloed van de intensieve landbouw zijn uitgekleed, deze boeren laten zien hoe prachtig het weer kan worden. De boer van de toekomst bestaat al!